Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Μιλάς τη διάλεκτο ΠΑΣΟΚ ;


Υπάρχουν, ζουν, κινούνται, αναπνέουν, δουλεύουν, διασκεδάζουν γύρω μας. Έχουν θεωρητικά μειωθεί στον αριθμό αλλά είναι σαν τους πρώτους χριστιανούς. Κρατάνε άσβεστη τη φλόγα ακόμα και αν συναντιούνται κρυφά στις κατακόμβες ή στα τούνελ του μετρό, χαράζοντας τον πράσινο ήλιο με καλέμι και σφυρί στους τοίχους.

Είναι οι οπαδοί του βαθέως ΠΑΣΟΚ, που ρίζωσε και βλάστησε για 30 και πλέον χρόνια από γωνιά σε γωνιά ετούτου του μαρτυρικού τόπου αλλά και σε κάθε μέρος του πλανήτη Γη που έφτασε να πατήσει ελληνικό πόδι.
Η διασπορά του ελληνικού αίματος στα μήκη και στα πλάτη της γαιόσφαιρος έχει σε άλλους πράσινο χρώμα και σε άλλους απλές πράσινες πιτσιλιές, γονιδιακά υπολείμματα Πασόκων προγόνων. Ο πράσινος ήλιος φωτοσύνθεσε στις ψυχούλες των Ελλήνων μπουμπουκιών από το 1981 και τους άφησε πολλά να θυμούνται.
Πρώτα από όλα έργα, αλλά εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τα υλικά αγαθά που άφησε το ΠΑΣΟΚ στους οπαδούς του. Δεν είμαστε όσο πεζοί. Είμαστε κεφαλαίοι, όπως ακριβώς τα γράμματα στο ακρωνύμιο του ΠΑΣΟΚ.


Αυτό που θα μελετήσουμε στην αποψινή διαδικτυακή διάλεξη, γιατί έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζετε, είναι οι εκφράσεις που έχει αφήσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ στον οπαδικό του κόσμο. Εκφράσεις που χρησιμοποιούν μεταξύ τους και όλοι οι υπόλοιποι είτε δεν μπορούν να ακολουθήσουν, είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Κάτσαμε και βρήκαμε 17 από αυτές. Δεκαεπτά από τις εκατοντάδες της πασοκικής αργκό. Είναι σαν τη γλώσσα των Ξωτικών, απλά εδώ χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις για να φτιάξει μία τελείως διαφορετική διάλεκτο, όχι τοπική, αλλά κλαδική. Διαβάστε ‘τες, μελετήστε ‘τες και βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.
Αυτές είναι οι 17 εκφράσεις του Βαθέως ΠΑΣΟΚ που μόνο οι οπαδοί του χρησιμοποιούν:
1. The city we have the honor and responsibility to organise the Olympic games of the year 2004 is ATHENS
2. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά
3. Έχω και Πόρσε, πάμε μια βόλτα στο χωράφι;
4. ΠΑΣΟΚ, ουίσκι και του Καρρά οι δίσκοι
5. Αφήστε ήσυχο τον Άκη ρε μουν$@
6. Ό,τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, μένει στο ΠΑΣΟΚ
7. Εννοείται ότι ΕΜΠ1 Μιμή
8. Αν σου τα έδιναν και εσένα ας μην τα έπαιρνες
9. Το ΠΑΣΟΚ γ@μ@ει, δεν παρακαλάει. ΠΑΣΟΚ σώσε μας
10. Το ΧΑΑ δεν πεθαίνει ρε, θα ξανακάνει Limit up
11. Αντρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς
12. Στο ΠΑΣΟΚ κοιμόμαστε με τα μπουζούκια ανοιχτά
13. Και όμως λεφτά υπήρχαν ρε φίλε
14. Η ζωή όλη είναι τα τρία Ζ. Ζιβάγκο, Ζεϊμπέκικο, Ζμ@ούτσαμ όλα
15. Η επιχορήγηση ανήκει στον επιχορηγούμενο. Δεν εκχωρείται
16 Λαλιώτη λείπεις
17. 'Ελα Αθήνα να σε πάω στον Κουρουμπλή

 Υ.Γ. ''Αν δεν ανήκεις στην «οικογένεια» δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς σημαίνουν.''

του Βαγγέλη Χατζή

google page rank