Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Tο Δημοτικό Σχολείο Κατούνας επισκέφθηκε την ΑΜΦΙΓΑΛ

 
 Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΑΜΦΙΓΑΛ – «Πολύτιμη εμπειρία» για τους μαθητές, που βιωματικά ενημερώθηκαν για την αλυσίδα παραγωγής-μεταποίησης. 
Οι μαθητές, συνοδευόμενοι απ’ τη διευθύντρια και τους δασκάλους τους, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής και αναλυτικά να ενημερωθούν απ’ τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Γιώργο Τουμπή και την υπεύθυνη παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου κα. Πηνελόπη Σιδηρά για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας, απ’ την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την αξία της διασφάλισης υψηλής ποιότητας και απόλυτα ελεγμένων και πιστοποιημένων προϊόντων. 
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της τυροκόμησης, για το πώς παρασκευάζεται η φέτα και η γραβιέρα, για τις διαφορές που υπάρχουν αναμεσα στους διάφορους τύπους τυριών, για τη διατροφική αξία του γάλακτος, αλλά και για τη δυναμική του κτηνοτροφικού κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία και το πώς η λειτουργία του εργοστασίου έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του. 
Η εμπειρία από την επίσκεψη στο εργοστάσιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κατούνας, οι οποίοι και αποχώρησαν έχοντας αποκομίσει ολοκληρωμένη εικόνα για την παραγωγή και μεταποίηση προϊόντων, που στην πραγματικότητα αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

google page rank