Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Δοκίμι: Άγρια επίθεση αδέσποτων σε ανήλικα αδελφάκια! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μιλούν στη «Σ» και περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν

Στιγμές αγωνίας έζησαν τέσσερα ανήλικα αδελφάκια στο Δοκίμι Αγρινίου, όταν την περασμένη Τετάρτη το πρωί την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο τους, στο Δημοτικό του Δοκιμίου, τους επιτέθηκε αγέλη αδέσποτων σκύλων! Οι γονείς των παιδιών, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, ανάστατοι καταγγέλλουν στη «Σ» πως η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει, ενώ φοβούνται ακόμα και να περπατήσουν στον δρόμο.
Τα τέσσερα αδελφάκια ηλικίας από 6 έως 12 ετών, μαθητές Δημοτικού, όταν τους επιτέθηκαν τα σκυλιά προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, κάτι που κατάφεραν με δυσκολία, φόβο και… πολλές «απώλειες»! Η αγέλη των σκύλων κατάφερε να σκίσει τις φόρμες του ενός παιδιού. Τα υπόλοιπα αδέλφια στην προσπάθειά τους να αμυνθούν χρησιμοποίησαν τις σχολικές τους τσάντες, κάποιες εκ των οποίων τις «έχασαν» στη «μάχη», ενώ κάποια από τα αδέλφια πέταξαν ακόμα και τα μπουφάν τους.
(Τα ανήλικα αδελφάκια)
«Άγνωστοι έχουν εγκαταλείψει τα σκυλιά τους στο Δοκίμι, στον Πλάτανο και σε άλλα σημεία της περιοχής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αγέλες και να κατευθύνονται προς τις κατοικημένες περιοχές για να βρουν τροφή. Επιτίθενται σε ποιμνιοστάσια, ορνιθώνες και σε πολίτες. Κάθε πρωί αρκετά από τα παιδιά του χωριού πηγαίνουν στο σχολείο παρέες – παρέες. Προχθές το πρωί 100 μέτρα πριν το σχολείο επιτέθηκε στα παιδιά μια αγέλη σκύλων με αποτέλεσμα αρχικά να εγκλωβιστούν και στη συνέχεια να ξεκινήσουν να τρέχουν, αφού πρώτα έσκισαν τις φόρμες του ενός παιδιού και έριξαν κάτω τις τσάντες από τα άλλα που τις χρησιμοποίησαν για την προστασία τους. Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Τα σκυλιά ήταν μεγάλα και φοβηθήκαμε και εμείς. Πολλές φορές η έξοδος από το σπίτι είναι απαγορευτική ακόμη και για ενήλικες, πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά» δήλωσαν οι γονείς των παιδιών στη «Σ» και γείτονες που θέλησαν να καταγγείλουν το γεγονός.
Να υπενθυμίσουμε πως στην περιοχή του Δοκιμίου έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα περιστατικά επίθεσης σκύλων, με χειρότερη αυτή σε βάρος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό σε νοσοκομείο της Πάτρας, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
google page rank