Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Δημήτρης Τριαντακωνσταντής απο την Πογωνιά : Κατεβαίνει στην πολιτική με την Νέα Δημοκρατία

Ο Δημήτρης Τριαντακωνσταντής (www.triantakonstantis.gr) κατάγεται από την Πογωνιά Ενότητας Παλαίρου Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας και είναι μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι γεωπόνος, διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ - «ΔΗΜΗΤΡΑ». 
Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Περιβάλλοντος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στα GIS & Remote Sensing (University of Greenwich, UK). To 2006 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και της Χωρικής Στατιστικής. Έχει επίσης πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα στο Newcastle University (UK), στο ESF – State University of New York (USA) εργαζόμενος σε πρόγραμμα της NASA, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ). Είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Είναι έγγαμος και πατέρας της Ευαγγελίας.
Σε ημερίδα με παραγωγούς στην Βόνιτσα 
Ως γεωπόνος πιστεύει στις προοπτικές που έχει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αιτωλοακαρνανία για αγροτική ανάπτυξη. Είναι διατεθειμένος να ενεργήσει τα μέγιστα για να μπορέσει ο νομός αυτός να γίνει ανταγωνιστικός στα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους ορθολογιστικά και αειφόρα. Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζει τόσο η απορρόφηση κονδυλίων και η προσέλκυση κεφαλαίων όσο και ο σωστός σχεδιασμός για να μπορέσουν οι οικονομικοί αυτοί πόροι να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της υπαίθρου.
Θα περιμένουμε και τις τοπικές προτάσεις του Δημήτρη για την ανάπτυξη της περιοχής, μιας και είναι νέος άνθρωπος από το Δήμο μας. 
google page rank