Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Υπόθεση Παντελίδη: Στα δικαστήρια για το τροχαίο και την κλοπή τραγουδιών

Δύο χρόνια μετρά η ξαφνική απώλεια του Παντελή Παντελίδη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο κι εξακολουθεί να απασχολεί εξαιτίας των δικαστικών εξελίξεων στην υπόθεση. Ενα γκράφιτι στο σημείο του θανατηφόρου τροχαίου, ένα εκκλησάκι, αλλά και ανέκδοτα τραγούδια διατηρούν τον τραγουδιστή στη μνήμη των χιλιάδων θαυμαστών του.
Ωστόσο, το τραγικό τέλος της ιστορίας του 33χρονου γράφεται στα εισαγγελικά γραφεία, καθώς στη Δικαιοσύνη βρίσκονται τόσο η δικογραφία για τις συνθήκες του τροχαίου όσο και εκείνη της υποκλοπής τραγουδιών μέσω icloud και δικαιωμάτων μέσω χακαρίσματος στο λογαριασμό youtube, που διατηρούσε.
Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών, στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση μετά την προσφυγή της οικογένειας κατά της διάταξης του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών που έστειλε τη δικογραφία στο αρχείο. Στην πολυσέλιδη προσφυγή, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ζητά επιπλέον έρευνες και πραγματογνωμοσύνες και κάνει λόγο για παραλείψεις στο προηγούμενο στάδιο. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι η εισαγγελική διάταξη, που έστειλε την υπόθεση στο αρχείο, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη.
Κομβικό ρόλο είχε διαδραματίσει η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, που κατέληξε με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης. Μάλιστα, ήταν ιδιαιτέρως αναλυτική, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης και του γεγονότος ότι οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ήταν αναμενόμενο να βρεθούν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος. Το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας δίνει τη δυνατότητα στη Φρόσω Κυριακού και τη Μίνα Αρναούτη, οι οποίες δεν έλαβαν ποτέ την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση, να κινηθούν νομικά προς αρκετές κατευθύνσεις. Οι δύο συνεπιβάτιδες στο τζιπ του τραγουδιστή, μόλις αποκατασταθεί πλήρως η υγεία τους, θα διεκδικήσουν νομικά τις νόμιμες αποζημιώσεις που δικαιούνται από την ασφαλιστική εταιρία του αυτοκινήτου. Επιπλέον, ενδέχεται να προχωρήσει σε αγωγές και η Μίνα Αρναούτη σε βάρος όλων εκείνων που τη δυσφήμησαν και της επιτέθηκαν τα δύο αυτά χρόνια, που η ίδια παλεύει σε αίθουσες χειρουργείων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα που αφορά στο ζήτημα υποκλοπής ακυκλοφόρητων τραγουδιών και προσωπικών δεδομένων από τους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη. Ο φάκελος άνοιξε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με την οικογένεια του τραγουδιστή, ο σκοπός των δραστών ήταν να καταλάβουν το «προφίλ» του Παντελίδη και να προσπορίσουν οικονομικά οφέλη από τις διαφημίσεις. Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο γεγονός αλλά για οργανωμένο σχέδιο, καθώς από την επομένη του θανάτου οι δράστες είχαν κατορθώσει να υποκλέψουν το λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το twitter, το Instagram, το youtube, αλλά και το icloud! Ειδική μνεία γινόταν στο λογαριασμό του τραγουδιστή στο κανάλι του στο youtube, από όπου εμφανίζεται ζημία ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ, από τις διαφημίσεις.
Η μοιραία νύχτα
Ηταν περίπου 8 το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, όταν ένα αναποδογυρισμένο τζιπ είχε μπλοκάρει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Είκοσι λεπτά αργότερα θα διαπιστωθεί ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη προκαλώντας σοκ στην οικογένεια και τους χιλιάδες θαυμαστές τού μόλις 33 ετών τραγουδιστή. Οι επιτυχίες του τα τελευταία χρόνια τον είχαν φέρει στο προσκήνιο, αλλά τις τελευταίες μέρες πριν από το θάνατό του απασχόλησε για πρώτη και τελευταία φορά με αρνητικό τρόπο. Ο στίχος του νέου του τότε τραγουδιού, που ανέφερε «τη σκάρτη γκόμενα, που τριγυρνά στα Κατεχόμενα», τον είχε θέσει στο κέντρο επιθέσεων.
Ο τραγουδιστής κατάφερε να παραμερίσει τη στεναχώρια για το ζήτημα που προκάλεσε άθελά του και είχε επικεντρωθεί στη συνεργασία του στο νυχτερινό κέντρο Teatro με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Το απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου έχει μόλις ολοκληρώσει την προτελευταία του πρόβα. Συναντά στο μαγαζί τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη, αστειεύεται μαζί τους για την επόμενη ημέρα που έχουν την πρόβα τζενεράλε και μπαίνει στο καμαρίνι του. Ερχονται φίλοι του και βλέπουν ποδόσφαιρο, απολαμβάνοντας ψαρικά. Η κούραση από την πολύωρη πρόβα δεν έχει καταβάλει τον τραγουδιστή, που αποφασίζει μετά τον αγώνα να πάει μαζί με έναν από τους φίλους τους για ποτό σε ένα μπαράκι στη Νέα Σμύρνη, όπου δουλεύουν οι φίλες του, Φρόσω Κυριακού και Μίνα Αρναούτη.
Θα πιούν τα ποτά τους και αργότερα θα βρεθούν όλοι μαζί σε κλαμπ στη Γλυφάδα, όπου θα συνεχίσουν τη διασκέδασή τους. Ομως η παρέα δεν θα καθίσει για πολύ εκεί, καθώς θα πέσει στο τραπέζι η ιδέα να μεταφερθούν σε φιλικό σπίτι κοντά στο Γκολφ της Γλυφάδας για να παίξουν χαρτιά. Τα δύο κορίτσια θα πουν το «ναι» και όλοι μαζί θα βρεθούν πάνω από την πράσινη τσόχα. Μερικά ποτήρια ουίσκι, γέλια και αρχίζει να ξημερώνει, όταν ο τραγουδιστής παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στο καμαρίνι του για να κοιμηθεί εκεί, αφού την επόμενη μέρα ήθελε να ξεκινήσει νωρίς την τελική πρόβα.
Το «δανεικό» από το φίλο του Αντώνη Ρέμο τζιπ θα βρεθεί περίπου στις 8 το πρωί στην αερογέφυρα, λίγο πριν από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Αθήνα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Παντελής Παντελίδης δεν αναπνέει, ενώ μία από τις δύο συνεπιβάτιδες του «ντελαπαρισμένου» αυτοκινήτου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο χρόνια μετά, η αυλαία στην τραγική ιστορία δεν έχει ακόμη πέσει, με τη δεύτερη πράξη του έργου να ξεδιπλώνεται σε δικηγορικά γραφεία, έρευνες και πραγματογνωμοσύνες.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
google page rank