Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε live την ομιλία Τσίπρα στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας:
Σε αισιόδοξο τόνο ότι “τα χειρότερα είναι πίσω μας” ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, αφού νωρίτερα άκουσε τους χαιρετισμούς των κ. Κατσιφάρα και Παπαναστασίου, στο κλείσιμο των εργασιών του διήμερου συνεδρίου.
O κ. Τσίπρας στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα “πατριωτισμού”. “Ο πατριωτισμός δεν είναι δήλωση και ρητορεία. Ούτε στάση προσοχής στην έπαρση της σημαίας Ο πατριωτισμός είναι πράξη καθημερινής αρετής. Συμβολής στα βάρη του κράτους. Έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς και ιδιοτέλειας.”, είπε συγκεκριμένα.

Για την Δυτική Ελλάδα, είπε πως οι προοπτικές της πρέπει να επικεντρωθούν σε τέσσερις στόχους:
Πρώτος στόχος, η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε κάθε τομέα, από την αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση, μέχρι τις υπηρεσίες και τον τουρισμό. Με βασικό κριτήριο, την δημιουργία θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας, γιατί αυτό είναι το πραγματικό κλειδί για την ανάπτυξη ενός τόπου.
Δεύτερος στόχος: Η σύνδεση της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας με την έρευνα, την καινοτομία και την οικονομία της γνώσης.
Τρίτος στόχος: Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών, για την στήριξη της τοπικής παραγωγικότητας.
Και Τέταρτος στόχος: Μια ορθά σχεδιασμένη περιβαλλοντική στρατηγική, που αφορά από την ανακύκλωση και την διαχείριση των αποβλήτων, μέχρι την προστασία των φυσικών πόρων και του νερού.
google page rank