Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακαλύπτει την… Λευκάδα

Θα σας περιγράψω αυτά που εντυπωσίασαν περισσότερο τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη (φωτογραφία) κατά την επίσκεψή του, την Τετάρτη, στη Λευκάδα. Πρώτα απ’ όλα ο πρόεδρος εντυπωσιάστηκε από τους… τουρίστες. Οχι τόσο από τον αριθμό τους (που είναι εντυπωσιακός για τέτοια εποχή στο νησί), αλλά επειδή τον αναγνώρισαν. Και όχι μόνον: θέλησαν να πιάσουν κουβέντα μαζί του (θα σας εξηγήσω αργότερα με ποιο θέμα), να βγάλουν σέλφι και γενικά πόσο επιθυμούσαν «να φωτογραφίζονται με τον αυριανό πρωθυπουργό» (σ.σ.: λόγια συνεργατών του κ. Μητσοτάκη).
Ενας ουαλός τουρίστας βρέθηκε στο διάβα του και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία μαζί του: «Πώς είδες το ματς με την Αγγλία;» τον ρώτησε, σίγουρος ότι ο Ουαλός και γνώριζε από μπάλα και είδε το ματς: «Ηταν μεγάλη χαρά των Εγγλέζων, σπάσαμε την γκίνια των πέναλτι» απάντησε χαρούμενος. Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί ανελλιπώς το Μουντιάλ και εξακολουθεί ακόμη να στηρίζει τη Γαλλία.
Εν συνεχεία συνάντησε ομάδα… γιαγιάδων (εκδρομή των ΚΑΠΗ). Μία από τις γιαγιάδες (ίσως και η πιο τολμηρή) του είπε: «Μας έλιωσε η ακρίβεια, τι θα κάνεις για μας, πρόεδρε;». Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε πρώτα να… σιγουρευτεί: «Πες μου, γιαγιά, τι ψήφισες στις εκλογές;». Η γιαγιά έδειξε μετανιωμένη: «Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…» και προτού τελειώσει τη φράση της επενέβη ο κ. Μητσοτάκης λέγοντάς ότι θα προσέξει τις συντάξεις και την προέτρεψε: «Ρίξε όμως και καμιά ψήφο σε μένα».

Την τρίτη στάση την έκανε σε ένα εστιατόριο. Ο εστιάτορας παραπονέθηκε για τον αυξημένο ΦΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως υποσχέθηκε: «Θα σ’ τον κόψω εγώ τον ΦΠΑ όταν γίνω κυβέρνηση, αλλά φρόντισε κι εσύ να κόβεις και καμιά απόδειξη, γιατί δεν βλέπω τίποτε στα τραπέζια».


mylefkada
google page rank