Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συμφωνία Ελπίδας» για το δημοτικό συμβούλιο της 18ης Φεβρουαρίου 2020 (Δείτε και την συνεδρίαση)


Σε ένα πλούσιο σε επικαιρότητα δημοτικό συμβούλιο, σημειώνουμε, ενδεικτικά, τα εξής ενδιαφέροντα:
Ζητήθηκε από την παράταξή μας ενημέρωση για την πορεία των έργων στο ιστορικό κέντρο της Βόνιτσας. 
Ο δήμαρχος, τοποθετούμενος, δεν είπε τίποτε συγκεκριμένο και δεν απάντησε στην αγωνία κατοίκων και επαγγελματιών. Κατά την άποψή μας, υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρός κίνδυνος η περιοχή να υποβαθμιστεί περαιτέρω εξαιτίας των έργων.
Απορρίφθηκε η πρόταση της παράταξής μας για παροχή έκπτωσης στο τιμολόγιο ύδρευσης -αποχέτευσης για τις οικογένειες με άνεργο μέλος (με εισοδηματικά κριτήρια).
Κατόπιν καταγγελίας από την παράταξή μας, η δημοτική αρχή παραδέχθηκε την παροχή πελατειακών διευκολύνσεων σε αρεστούς (χαλικόστρωση με δαπάνες του δήμου ιδιωτικής έκτασης στην κοινότητα Αγίου Νικολάου Κατούνας) και συγκεκριμένα σε πρόσωπο στενά συνδεόμενο με την παράταξή τους.
Με τις ψήφους της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης, για την οδική πρόσβαση στο αιολικό πάρκο στο Περγαντί, στην περιοχή της Ι.Μ. Ρόμβου. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κοινός νους μπορεί να διαπιστώσει εύκολα την συντελούμενη περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή. Καταψηφίσαμε γι’ αυτό την τροποποίηση και προτείναμε την άμεση ανάληψη δράσης, εκ μέρους του δήμου, για έναν ουσιαστικό έλεγχο σχετικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Ασφαλώς, η παράταξή μας δεν αντιτίθεται στις δράσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στο μέτρο όμως που αυτές δεν προκαλούν υπέρμετρη επιβάρυνση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Δειτε και την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου



google page rank