Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

"ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΙΜΟΙ" ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ - ΛΙΒΑΝΟΣ;


Τα ονόματα των Κώστα Καραγκούνη και Σπήλιου Λιβανού «παίζουν» ως πιθανά για υπουργοποίηση σε ανασχηματισμό που φημολογείται ότι θέλει να κάνει ο Πρωθυπουργός.

Αυτή η πληροφορία διακινείται σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Real News” όπου καταγράφεται η κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο και οι σκέψεις του Κ. Μητσοτάκη για φρεσκάρισμα και αλλαγές στην κυβέρνηση οκτώ μόλις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Στο ρεπορτάζ καταγράφονται οι τομείς όπου το έργο παρουσιάζεται ως προβληματικό και δεν είναι και λίγοι. Η κίνηση στην αγορά έχει πέσει στο ναδίρ, τα εθνικά θέματα πελαγοδρομούν και παρουσιάζεται συνεχής υποχωρητικότητα. Για δε το μεταναστευτικό, που αποτελεί το νούμερο ένα εθνικό ζήτημα, η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να το αντιμετωπίσει και οι προθέσεις της δεν πείθουν τις κοινωνίες ότι έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και τις ασύμμετρες απειλές, κάτι που αποτυπώνεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Σε τοπικό επίπεδο ασφαλώς και μια συμμετοχή στην κυβέρνηση ενός εκ των δύο στελεχών ή – γιατί όχι – και των δύο θα είναι μια θετική εξέλιξη. Στο μέχρι τώρα διάστημα ωστόσο ακόμη δεν έχουν αποτυπωθεί οι πολιτικές που θα έβγαζαν την Αιτωλοακαρνανία από το περιθώριο.
Ερχόμενοι στο δήμο Μεσολογγίου όπου οι δύο προαναφερθέντες έχουν σχεδόν ίσες δυνάμεις (άρα και οι κοινωνίες τις ίδιες απαιτήσεις) τα πράγματα και εδώ δεν φαίνονται να κινούνται βάσει των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν. Στο οκτάμηνο δεν υπήρξε καμία σημαντική είδηση από πλευράς κυβέρνησης, τουναντίον αποφάσεις όπως οι εγκρίσεις νέων θέσεων γιατρών στο νοσοκομείο, προκάλεσαν δυσαρέσκεια.
Επιπρόσθετα εκείνο που δεν έχει δει ακόμη η κοινωνία είναι η στενή σχέση, συνεργασία, γιατί όχι και πίεση, μεταξύ του δήμου και των τοπικών βουλευτών. Μπορεί σε ότι αφορά τον Κ. Καραγκούνη οι σχέσεις να είναι πολύ στενές με την δημοτική αρχή, αλλά ακόμη αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε κάτι απτό για τον δήμο. Με τον Σπήλιο Λιβανό, τον πιο ισχυρό βουλευτή και παράγοντα στην εποχή Μητσοτάκη στη Ν.Δ. η επικοινωνία μοιάζει να είναι μηδενική, απότοκος των εκατέρωθεν επιλογών σε δημοτικές (πρώτα) και εθνικές εκλογές. Ως γνωστόν οι δύο πλευρές δεν (αλληλο)υποστηρίχθηκαν, παρόλα αυτά θα περίμενε κανείς ότι μετεκλογικά οι προσωπικοί εγωισμοί θα έμπαιναν στην άκρη για το καλό του τόπου.

Ενόψει, πάντως, της πιθανής υπουργοποίησης, αναμένεται οι γωνίες να αμβλυνθούν γιατί τα προβλήματα και οι ανάγκες του τόπου δεν μπορούν να περιμένουν ούτε λεπτό.

https://www.aixmi-news.gr/
google page rank