Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα περισσότερα ασθενοφόρα της περιοχής του Αγρινίου, καθώς τα νέα… που παρελήφθησαν πριν από δύο χρόνια ήδη έφτασαν τις 200 χιλ. χιλιόμετρα το καθένα! «Όλα τα ασθενοφόρα έχουν πάνω από 200 χιλ. χιλιόμετρα. Συνέχεια προκύπτουν προβλήματα και αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με παλιά οχήματα, τα οποία έχουν ελλείψεις όπως ο κλιματισμός» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αγρινίου Παύλος Τσιτσάνης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Καλύπτουμε μεγάλες αποστάσεις γιατί τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν την δυνατότητα να καλύπτουν 24 ώρες το 24ωρο τις βάρδιες με ασθενοφόρο, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η δουλειά είναι ενισχυμένη ακόμη και στα ορεινά».
Το ιδανικό είναι ο τομέας του Αγρινίου να διαθέτει επιπλέον οχήματα και προσωπικό. Με μεγάλη προσπάθεια οι εργαζόμενοι προσπαθούν να μην δημιουργείται κανένα κενό κάτι που καταφέρνουν χάρη στο φιλότιμο και την θέληση για προσφορά.
«Συνήθως «βγάζουμε» τρία πληρώματα το πρωί, τρία το απόγευμα και τρία το βράδυ, εκτός από κάποιες περιπτώσεις το καλοκαίρι, λόγω αδειών» ανέφερε ο κ. Τσιτσάνης, ο οποίος μίλησε και για τις «δύσκολες ώρες» των βαρδιών λέγοντας πως: «όταν υπάρχει πρόβλημα υπάρχει κάλυψη από το Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία ή και το Θέρμο, όπως και το αντίθετο. Αρκετές φορές πρέπει να πάμε π.χ. στην περιοχή της Αμφιλοχίας, αλλά και τότε δεν αφήνουμε την περιοχή του Αγρινίου ακάλυπτη. Ο ένας βοηθάει τον άλλο για να υπάρχει ασφάλεια και κάλυψη σε όλες τις περιοχές».
Συνολικά ο στόλος των οχημάτων της περιοχής του Αγρινίου, όπως σημείωσε ο κ. Τσιτσάνης, αποτελείται από 10 ασθενοφόρα με τα 3 νεότερα να έχουν ενταχθεί το 2018. Στο στόλο υπάρχει και ένα το οποίο είχε παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων κατά το παρελθόν.
Σχετικά με την καλύτερη στελέχωση της υπηρεσίας το Δ.Σ. του συλλόγου έχει αποστείλει ουκ ολίγες φορές επιστολές προς φορείς της περιοχής. Τα αιτήματα των εργαζομένων παραμένουν πάγια με τα πρώτα στην ιεραρχία να είναι τα νέα οχήματα και η ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τσιτσάνη: «βασικό αίτημα είναι το κτιριακό της υπηρεσίας στο Αγρίνιο, καθώς τα πληρώματα βρίσκονται στο παλιό νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο και η διοίκηση της υπηρεσίας στο νέο νοσοκομείο. Συνεπώς καλό είναι να στεγαζόμαστε όλοι μαζί για να έχουμε καλύτερη συνοχή και ρυθμό».