Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Πέτσας: ζητήθηκε να απαγορευθούν τα πανηγύρια μέχρι τέλος Ιουλίου

Το πρωί έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ήδη έτοιμες τις προτάσεις της για τον κορονοϊό που έχουν ζητηθεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.
Σύσκεψη με τα μέλη της επιτροπής θα έχει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ αναμένεται να έχει περαστεί το σύνολο ή, έστω, το μεγαλύτερο μέρος των τεστ που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιουλίου έως και σήμερα στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας μίλησε για ιστορικό λάθος του Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά.
Καμπάνα προειδοποίησης για όλους η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, είπε ο κ. Πέτσας.
Ήδη όπως είπε από την Πέμπτη έως χθες έγιναν 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας.
Είπε ακόμα ότι θα ήταν κρίμα να χάσουμε τώρα το κεκτημένο που αποκτήσαμε ως χώρο πρότυπο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε:
Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας
Θα ελέγχονται σχολαστικά τα έγγραφα επίδειξης αρνητικών τέστ.
Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.
Ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από Βρετανία στις 15 Ιουλίου και από Σουηδία στις 22 Ιουλίου
Εξετάζεται το άνοιγμα των πτήσεων από τις ΗΠΑ στο τέλος Ιουλίου
Η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο από το εξωτερικό και ζητήθηκε από τους λοιμωξιολόγους η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών έως το τέλος Ιουλίου.
newsit.gr


google page rank