Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΟΥΝΑ: Φεύγει ο Παπα Γιώργης

Ο σεβάσμιος Ιερέας Πατήρ Γεώργιος Λαζούρας αποχαιρετάει αύριο Κυριακή 12/7/2020 στην Θεία Λειτουργία το ποίμνιο του, στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας.
Η είδηση ξάφνιασε πολλούς συγχωριανούς-ες μας.
Εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία στο τι έγινε, άλλωστε οι καιροί είναι δύσκολοι και για την εκκλησία μας.
Όμως θα αναφερθούμε στον πατήρ Γεώργιο που έχει περίπου ενάμιση χρόνο εφημέριος στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας.
Ήταν Κυριακή 18 /11/ 18,  η Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, πλημμύρισε με πιστούς για να υποδεχθούν τον νέο ιερέα που εγκαταστάθηκε στην Κατούνα.
Ο Μητροπολίτης Κοσμάς με συλλειτουργούς πολλούς ιερείς, τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία και αναφέρθηκε στον διορισμό του νέου ιερέα παπά Γεώργιου Λαζούρα, ο οποίος κατάγεται από τη Νέα Αβώρανη, υπηρετούσε στην Αγία Τριάδα Αγρινίου και εγκαταστάθηκε για να υπηρετήσει τον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας.
Επίσης ο Μητροπολίτης κάλεσε τους κατοίκους του χωριού, να αγκαλιάσουν με αγάπη, να εμπιστευθούν τον νέο τους ιερέα και να ξαναζωντανέψουν την ενορία του Αγίου Αθανασίου, με την τακτική παρουσία τους στην Εκκλησία.
Ο πατήρ Γεώργιος έπραξε όπως έπρεπε, ως αρμόζει σε έναν νέο κληρικό, σε ένα μεγάλο χωριό όπως η Κατούνα. Αγκάλιασε όλον τον κόσμο και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να αναπληρώσει το κενό που υπήρχε στον Άγιο Αθανάσιο.
Οι Κατουνιώτες με κάποια επιφυλακτικότητα στην αρχή αλλά στην συνέχεια σε μικρό χρονικό διάστημα. στάθηκαν δίπλα στον Πατήρ Γεώργιο και τον αγκάλιασαν με αγάπη και σεβασμό και ξαναζωντάνεψε η εκκλησία της Κατούνας.
Ο πατήρ Γεώργιος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες αλλά όταν ξεκίνησε τις δραστηριότητες του μπήκαμε στην εποχή του Κορωνοιού, όπου απαγορεύτηκε η είσοδος στους Ναούς.
Εκεί κατέβαλε διπλάσια προσπάθεια  έτσι ώστε να μην απομακρυνθούν οι πιστοί από τον Χριστό και σύντομα να επιστρέψουν στο σπίτι του, την εκκλησία.  
Πάντα χαμηλών τόνων έδινε και εισέπραττε σεβασμό γι’ αυτό άλλωστε στην Κατούνα, όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για αυτόν.
Ξεχώριζε κατά την Θεία Λειτουργία με την πεντακάθαρη φωνή του, όπως οι συγκινητικές στιγμές των αγίων ημερών της μεγάλης εβδομάδας, στα πάθη του Χριστού και του Πάσχα, όπου μεταδώσαμε σε όλους απευθείας τις λειτουργίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κατούνας μιας και γινόταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω Κορωνοιού.
Ο Πατήρ Γεώργιος είναι ένας (άμισθος) ιερέας, οικογενειάρχης με δυο παιδιά, η μετακίνηση του γίνεται στα Όχθια στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Αύριο Κυριακή τελευταία μέρα  αποχαιρετά τους πιστούς, το ανήγγειλε και σήμερα στην Λειτουργία του το πρωί στην Κατούνα.
Κλείνουμε με αυτό που έγραψε ένας νέος από το χωριό μας.
 Άξιος ο παπάς μας!! Αφήνει το στίγμα του σεμνού, ευγενούς και καλοσυνάτου ιερέως!!

Άξιος

ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ 2020

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ

google page rank