Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Μετέφερε 10,6 τόνους λαθραίου χύμα καπνού


Σε μπλόκο λιμενικών στη Χαλκίδα έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας 41χρονος, οδηγός φορτηγού. Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, εντόπισαν κι ακινητοποίησαν προς έλεγχο στην περιφερειακή οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στο ύψος της Αυλίδας, το φορτηγό όχημα που οδηγούσε με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.
Όπως διαπιστώθηκε, με αυτό μεταφερόταν λαθραίος χύμα καπνός συνολικού μεικτού βάρους δέκα τόνων και 600 κιλών, τοποθετημένος σε 93 χάρτινα κιβώτια (114kg/κιβώτιο), φορτίο που δεν είχε περάσει από τελωνειακό έλεγχο και δεν διέθετε σήμανση και νόμιμα παραστατικά.
Οι διαφυγόντες δασμοί του κατασχεθέντος καπνού υπολογίζεται ότι ανέρχονται περίπου στο ποσό των 2.300.000 ευρώ, ενώ από την κατασχεθείσα ποσότητα θα παράγονταν περί τα 17.000.000 λαθραία/παραποιημένα τσιγάρα.
Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά αυτά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας προς υπολογισμό του ακριβούς ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, καθώς και το ΙΧΕ φορτηγό όχημα.
Ο συλληφθείς (Έλληνας), με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων (Ν.2960/2001), πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
https://www.agriniotimes.gr/


google page rank