Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Τα άτομα με αναπηρία δεν ζητούν τη λύπηση και τον οίκτο, ζητούν την ίση μεταχείριση. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς!
Εκτός από τις εμφανείς αναπηρίες, πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχολογικά ή διανοητικά και βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα του κοινωνικού στιγματισμού και αποκλεισμού. Η οργανωμένη κοινωνία πρέπει να λαμβάνει μέτρα άμεσα και αποτελεσματικά:
Στο Δήμο μας, η «Συμφωνία Ελπίδας» στήριξε με την ψήφο της το έργο της τοποθέτησης εγκατάστασης για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη θάλασσα ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στην Βόνιτσα και την Πάλαιρο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Υιοθετήθηκε η πρότασή μας στο τοπικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου για κατοχύρωση δύο θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ σε περιοχή που υπήρχε σχετική ανάγκη.
Η αναγκαιότητα για περαιτέρω παρεμβάσεις είναι προφανής, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πεζοδρόμια κλπ.), όσο και στους χώρους που στεγάζουν δημοτικές υπηρεσίες και ιδίως στα σχολεία, για να μην επαναληφθούν με κανένα άλλο παιδί όσα θλιβερά συνέβαιναν πριν από δύο χρόνια στο Γυμνάσιο Παλαίρου.
Παράλληλα, η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας με αναπηρία.
Πρέπει να μελετηθεί η δυνατότητα για την ανάπτυξη δομών, οι οποίες θα υποστηρίζουν τη Δια βίου μάθηση, τη φροντίδα, την εκπαίδευση των ΑμεΑ και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.
Με τέτοιες και άλλες παρόμοιες δράσεις, η Παγκόσμια Ημέρα θα έχει αληθινό νόημα.
google page rank