Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Σοκ από την εμπλοκή Αγρινιώτη συνταξιούχου αστυνομικού στη σπείρα των ληστών


Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας τράβηξε σήμερα η
εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές σε οικίες στην Αιτωλοακαρνανία.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, δέκα μέλη της συμμορίας, ανάμεσα στους οποίους και το αρχηγικό μέλος, που είναι ήδη έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος (φέρεται να είναι από την περιοχή του Αγρινίου).
Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν εννέα ημεδαποί (οκτώ άνδρες και μια γυναίκα) και ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Το γεγονός ωστόσο πως μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ένας συνταξιούχος αστυνομικός προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη αλλά φυσικά και στα στελέχη της τοπικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες του agrinionews.gr, πέρασαν περισσότερα από δέκα χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε o εμπλεκόμενος πρώην ένστολος που κατάγεται από την περιοχή του Αγρινίου έχοντας υπηρετήσει στα αστυνομικά τμήματα της πόλης.
Συνάδελφοι του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ανέτρεξαν στη μνήμη τους και ένα πολύκροτο γεγονός του 1988 για το Αγρίνιο όπου σε αστυνομική επιχείρηση-με τη συμμετοχή και του ατόμου που συνελήφθη σήμερα- έχασε τη ζωή του ένας άνδρας. Yπόθεση για την οποία απαλλάχθηκε.
Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2020, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 7 ληστείες και 26 κλοπές ενώ η συνολική λεία των δραστών ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Διέπρατταν κυρίως ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.
Ως προς τον τρόπο δράσης οι συλληφθέντες εντόπιζαν κυρίως οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένοι ή αλλοδαποί και παριστάνοντας τους Αστυνομικούς (ρόλο που κατηγορείται πως διαδραμάτιζε και ο συνταξιούχος αστυνομικός), τους
https://www.agrinionews.gr/
google page rank