Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ιαπωνία – Ελλάδα 0-0

Σ’ ένα παιχνίδι με λιγοστές ευκαιρίες και χωρίς να διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας, η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο απ’ την Ιαπωνία, με την αντίπαλό της να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να ανοίξει την καλή οργανωμένη άμυνά της Εθνικής μας.
Στο 21΄ ο Καρνέζης ανησύχησε για πρώτη φορά έπειτα από ένα σουτ του Οσάκο που πέρασε άουτ, ενώ στο 27΄ έπειτα από ωραία προσπάθεια του Μανιάτη, η προσπάθεια των διεθνών μας κόπηκε απ’ την επέμβαση της ιαπωνικής άμυνας. Στο 29΄ ο Χόντα ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ, το οποίο απέκρουσε ο Καρνέζης και κάπου εκεί άρχισαν να «στραβώνουν» τα πράγματα για την Ελλάδα.

Αρχικά στο 35΄ ο Μήτρογλου τραυματίστηκε και έγινε η πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Γκέκα να περνάει στη θέση του, ενώ στο 38΄ ο Κατσουράνης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την εθνική μας με δέκα ποδοσφαιριστές. Στο 40΄ η Ελλάδα η «γαλανόλευκη» έκανε αισθητή την παρουσία της και μ’ ένα καλό σουτ του Τοροσίδη μέσα απ’ την περιοχή απείλησε τον Καβασίμα, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Σάντος βλέποντας την ομάδα του να παίζει με δέκα από πολύ νωρίς έβγαλε απ’ τον αγώνα τον Φετφατζίδη και πέρασε τον Καραγκούνη, ώστε να κρατάει περισσότερο την μπάλα στο χώρο του κέντρου.
Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Αλμπέρτο Τζακερόνι θέλοντας να πιέσει για το γκολ, έβαλε τον ρέκορντμαν συμμετοχών (146 συνολικά) των Ιαπώνων, τον 34χρονο Εντό αντί του Χασέμπε ελπίζοντας να βελτιώσει την εικόνα τους και να γίνουν περισσότερο απειλητικοί.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρότι έπαιζε με δέκα περιόρισε πολύ τους Ασιάτες και στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο βγαίνοντας όποτε μπορούσε με αντεπιθέσεις μπροστά, ωστόσο ήταν δύσκολο να μπορέσει να βρει κενούς χώρους. Στο 56΄ το «χρίσμα» πήρε ο Καγκάουα που αντικατέστησε τον Οσάκο και μαζί με τον Χόντα και τον Εντό αποτελούσαν τις μεγάλες ελπίδες της Ιαπωνίας για νίκη.
Η Εθνική ομάδα στο 60΄ απείλησε με τον Γκέκα να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Καραγκούνη, όμως ο Καβασίμα έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ και κάπου εκείνη οι Ιάπωνες «θορυβήθηκαν» ανεβάζοντας την απόδοσή τους και κλείνοντας την Εθνική στα καρέ της μέχρι το τέλος.
Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, οι «μπλε σαμουράι» πραγματοποίησαν την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία τους στο 68΄ , με τον Ουτσίντα να βγάζει την μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Οκούμπο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα η Ιαπωνία είχε την κατοχή μην μπορώντας να φανεί απειλητική πέρα από ένα φάουλ του Εντό στο 90΄ που έδιωξε ο Κάρνεζης.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Εθνική μας ομάδα να χαμογελά για τον βαθμό που πήρε παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε μιας και ακόμα ελπίζει σε πρόκριση, ενώ οι Ιάπωνες ήταν οι μόνοι πραγματικά χαμένοι καθώς πλέον και να νικήσουν την Κολομβία την τελευταία αγωνιστική, η πρόκριση δεν εξαρτάται από αυτούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΑΠΩΝΙΑ (Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46΄ Εντό), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο (57′ Καγκάουα).

ΕΛΛΑΔΑ (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (81′ Σαλπιγγίδης), Μανιάτης, Σαμαράς, Φετφατζίδης (41′ Καραγκούνης), Μήτρογλου (35′ Γκέκας).

ΙΑΠΩΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

68%     Κατοχή μπάλας            32%

16        Ευκαιρίες για γκολ       9

11        Σουτ στο στόχο            5

5          Άστοχα σούτ    4

21        Ελεύθερα λακτίσματα   25

4          Κόρνερ            7

1          Οφσάιντ           3

18        Πλάγια άουτ     9

5          Αποκρούσεις    11

23        Φάουλ  18

0          Κόκκινες κάρτες          1

1          Κίτρινες κάρτες           3 

agrinioreport
google page rank