Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη...Στα σκαριά νέα αγοραπωλησία

Ραγδαίες αναμένεται να είναι τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Αυτό προκύπτει από όσα ειπώθηκαν και δεν ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας.
Η σημαντικότερη εξέλιξη σχετίζεται με την πώληση των μετοχών που κατέχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων. Το ποσοστό της φτάνει στο 25% του μετοχικού κεφαλαίου.
Όπως αναφέρουν έγκυρες κι αξιόπιστες πληροφορίες από τον μεγαλομέτοχο της Δωδώνης, την αγγλογαλλορωσική επενδυτική SI έγινε πρόταση για εξαγορά των μετοχών αυτών.
Η Ένωση μάλλον αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση καθώς το επόμενο Σάββατο, σε μία βδομάδα δηλαδή, προχωρά σε Γενική Συνέλευση για να λάβει τις αποφάσεις της.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι από τον ξένο όμιλο που έχει στην ιδιοκτησία του τη Δωδώνη προτάθηκε και συγκεκριμένο τίμημα. Κι αυτό είναι κατά 20% περίπου χαμηλότερο από το τίμημα που η ίδια αγόρασε τις μετοχές της γαλακτοβιομηχανίας από το ελληνικό δημόσιο.
Η κίνηση αυτή και στην περίπτωση που η αγοραπωλησία λάβει σάρκα κι οστά, προμηνύει κι άλλες εξελίξεις. Εξελίξεις, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε μία νέα πώληση της Δωδώνης, όπως έχει γραφεί εδώ κι αρκετούς μήνες.
Η SI, δεν φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Μέσα από μια τέτοια διαδικασία και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση των Ενώσεων θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό των μετοχών της. Άλλωστε με το 68% έχει και σήμερα τον πλήρη έλεγχο και την απόλυτη ελευθερία κινήσεων.
Οι Ενώσεις από την πλευρά τους, όπως φαίνεται τους τελευταίους μήνες, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν τις μετοχές, προκειμένου να αποκτήσουν οικονομική ρευστότητα. Άλλωστε για κάποιες είναι το μοναδικό σοβαρό περιουσιακό στοιχείο που τους έχει απομείνει.
Αξιοσημείωτο είναι ότι προ τριμήνου και πάλι η SI είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά των μετοχών των Ενώσεων. Όσοι γνώριζαν εκ των έσω την κατάσταση, σημείωναν ότι απώτερος στόχος ήταν η μεταπώληση της εταιρίας σε ξένο όμιλο, ο οποίος έθετε ως όρο την διαχείριση ολόκληρου του πακέτου των μετοχών.
Στην πορεία οι διαδικασίες πάγωσαν φαίνεται όμως ότι το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε και οι εξελίξεις πλέον αναμένεται να είναι ραγδαίες.

epiruspost.gr
google page rank