Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Aθώοι για τα κακουργήματα οι δύο αγρινιώτες αστυνομικοί

Για δικαίωση σε μεγάλο βαθμό των δύο στελεχών, τότε διοικητή και Αρχιφύλακα, της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου που κατηγορήθηκαν και προφυλακίστηκαν για την πολύκροτη υπόθεση που έσκασε σαν βόμβα τον Δεκέμβριο του 2012 γίνεται λόγος μετά την γνωστοποίηση των ποινών που επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Η δίκη διεξήχθη το τελευταίο δίμηνο και στο εδώλιο μεταξύ των δεκάδων κατηγορούμενων κάθησαν επτά αστυνομικοί που κατηγορούνταν για συμμετοχή ή συνέργεια σε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. 
Οι δύο Αγρινιώτες απαλλάχτηκαν από τα κακουργήματα, για τα οποία είχαν προφυλακιστεί , ως τη δίκη μάλιστα ο Αρχιφύλακας.
Τα φερόμενα κακουργήματα άλλωστε ήταν αυτά που στιγμάτισαν τα δύο στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και τα οποία κατά την ακροαματική διαδικασία κατέπεσαν. 
Καταδικάστηκαν για πλημμελήματα (όπως ψευδή βεβαίωση ο πρώτος και  παράβαση καθήκοντος ο αρχιφύλακας) για τα οποία ελπίζουν πλέον σε δικαίωση στο Εφετείο.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά 68 άτομα, ανάμεσα στους οποίους δύο Αλβανοί, που -κατά τη δικογραφία- διηύθυναν το κύκλωμα. Σε αυτούς όπως επίσης και σ’ έναν ακόμη συμπατριώτη τους, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Από το σύνολο των κατηγορουμένων μόλις τέσσερις κρίθηκαν αθώοι, ενώ οι περισσότεροι από τους λοιπούς κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Στους επτά αστυνομικούς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινές από φυλάκιση δύο ετών έως κάθειρξη οχτώ ετών.
Στους δύο Αγρινιώτες επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών στον τότε διοικητή της Δίωξης για δύο πλημμελήματα και πέντε ετών στον Αρχιφύλακα για τέσσερα πλημμελήματα. Όλοι οι καταδικασθέντες αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Γενικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στις απολογίες τους οι επτά αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. με τους εμπόρους ναρκωτικών εντάσσονταν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη άλλων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.
agrinionews

google page rank