Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 12.000 προσλήψεις ανέργων

Aπό μέρα σε μέρα, αφού πρώτα υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση από τα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση-προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για 12.000 προσλήψεις ανέργων στον ιδιωτικό τομέα ηλικίας 25 έως και 66 ετών, με επιδότηση μισθού ως τα 450 ευρώ τον μήνα.
Το νέο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του νέου ΕΣΠΑ και για τονλόγο αυτό εκκρεμεί η υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης η οποία θα προσδιορίζει επακριβώς και τη χρηματοδότησή του. Σημειωτέον ότι η εν λόγω απόφαση έχει πάρει υπογραφές από τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 12.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Η συνολική δαπάνη που αντιπροσωπεύει την επιδότηση μισθού για τις επιχειρήσεις ανέρχεται σε 64.800.000 ευρώ από τα οποία τα 20.000.000 ευρώ θα διατεθούν το 2014 και τα 44.800.000 ευρώ το 2015.
Το ύψος των αμοιβών
Η αμοιβή των ανέργων εφόσον πρόκειται για ανειδίκευτο προσωπικό θα ξεκινά από τα 586 ευρώ εκ των οποίων τα 450 ευρώ είναι η επιδότηση που θα παίρνει η επιχείρηση από τον ΟΑΕΔ. Βασική προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσεις να μην έχουν μειώσει (απολύσει) προσωπικό το τελευταίο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης τους.
Επίσης δεν είναι δυνατή η υπαγωγή των επιχειρήσεων που έχουν προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της, από πλήρη σε μερική απασχόλησης ή σε εκ περιτροπής απασχόληση. Παράλληλα, δεν θεωρείται μείωση η οικειοθελής αποχώρηση, η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, η καταγγελία σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της που οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αφορά στον εργαζόμενο, η φυλάκιση και ο θάνατος, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Θέσεις εργασίας και περιφέρειες


- Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος (6.612 θέσεις)
- Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (5.022 θέσεις)
- Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο (366 θέσεις).
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι οι οποίοι:
διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή για άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας είχαν απασχοληθεί με την ίδια ή άλλη ειδικότητα στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα (κύρια ή/και δευτερεύουσα).

είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση όπου ο εταίρος ή ο εργοδότης έχει ή είχε κατά το προηγούμενο 12μηνο οποιαδήποτε μετοχική ή εταιρική σχέση με την ενταχθείσα επιχείρηση.
είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση συζύγου ή σε συγγενή α΄ βαθμού εξ αίματος ή εξ΄ αγχιστείας με τον εργοδότη. για εργαζόμενους που θα απασχοληθούν αποκλειστικά, από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωϊνή (λήξη ωραρίου).
είναι εταίροι σε Ο.Ε., Ε.Ε, Ε.Π.Ε και στις Ι.Κ.Ε ή είναι μέλη των Δ.Σ. στις Α.Ε.
είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι ή οι διαχειριστές των επιχειρήσεων.
είναι μέλη σε συνεταιρισμούς (πλην των μελών των ΚοινΣεπ).
Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης.

https://gr.celebrity.yahoo.com/
google page rank