Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο Χρυσοχοΐδης στο εργοτάξιο της Ιονίας Οδού κοντά στην Αμφιλοχία

Το εργοτάξιο Αμβρακίας-Ιονίας Οδού, πλησίον του εργοστασίου της Knauf επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι, ο Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η επίσκεψη του υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο και αποσκοπεί στην επίβλεψη της πορείας κατασκευής των έργων της Ιονίας Οδού και τη σύνδεση του νέου Λιμένα Πατρών με τις Παραγλαύκιες αρτηρίες.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και το Δήμαρχο Αμφιλοχίας, κ. Απ.Κοιμήση, όπου και πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται, αλλά και των ζητημάτων που προκύπτουν από την κατασκευή της Ιόνιας Οδού (αφορούν την προσβασιμότητα και μετακίνηση του αγροτικού και κτηνοτροφικού πληθυσμού). Στην ατζέντα των προβλημάτων τέθηκε το ζήτημα προσβασιμότητας από και προς στο Μενίδι το οποίο με το ισχύων σχέδιο μένει μακριά από την κεντρική οδική αρτηρία.
Αναλυτικότερα, ο Υπουργός μίλησε για το χρονικό όριο που θα πρέπει να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός καθώς η ημερομηνία παράδοσης είναι η 31 Δεκεμβρίου 2015. Η πεποίθησή του υπουργού ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα στηρίζεται στις συμβάσεις παράδοσης που έχουν υπογράψει οι παραχωρησιούχοι. Όσον αφορά την Αμβρακία οδό ο υπουργός τόνισε πως πλέον θα εφαρμόζεται ο νόμος σε όποιον παραχωρησιούχο δεν τηρεί το χρονοδιάγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί.

e-maistros.gr
google page rank