Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«Ψεύτικα» προφίλ της ΕΛ.ΑΣ στο Facebook για την αντιμετώπιση παιδικής πορνογραφίας και εγκληματικών ενεργειών

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα έχουν και με το νόμο την δυνατότητα να δημιουργούν «κατοχυρωμένα» ψεύτικα προφίλ στο Facebook προκειμένου να μπορούν να «παγιδεύουν» παιδόφιλους αλλά και να παρακολουθούν υπόπτους εγκληματικών δραστηριοτήτων.
Οποιαδήποτε επιλήψιμη στιχομυθία ή αίτημα αποστολής φωτογραφιών και άλλα από τον αστυνομικό- δημιουργό του ψεύτικου προφίλ του facebook σημαίνει σύλληψη του «συνομιλητή» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Η ΕΛ.ΑΣ. , σύμφωνα με τον ιστότοπο tovima.gr, επικυρώνει και κατοχυρώνει με ειδική πιστοποίηση τα εικονικά πρόσωπα που δημιουργεί στο Internet και όποιος «παγιδευτεί» θα βρίσκεται αμέσως απέναντι στους αστυνομικούς με αποδεικτικά στοιχεία τα mail, τα like, τις φωτογραφίες και τους ηλεκτρονικούς διαλόγους.
Παράλληλα ο νέος νόμος επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει αυτομάτως όποιους παιδόφιλους απλώς συνδέονται ηλεκτρονικά με sites που μεταδίδουν βιασμούς ανηλίκων, τιμωρώντας για πρώτη φορά την απλή «θέαση» και όχι τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
Επιπλέον το νέο νομοθέτημα παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ. τη δυνατότητα να σταματά αμέσως τη λειτουργία τέτοιου είδους ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

iefimerida
google page rank