Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Λουτράκι Κατούνας: Κάηκε το καΐκι του Σπύρου Νεοφώτιστου. Τελικά ήταν εμπρησμός;

Φαίνεται πως τα κακά στην περιοχή μας συνεχίζονται και αυξάνονται μέρα με την μέρα.
Ο Σπύρος είναι ένας από τους λιγοστούς ψαράδες και από τα καλύτερα παιδιά της περιοχής μας. Από τότε που έφυγε νέος από την ζωή ο πατέρας του Αθανάσιος Νοεφώτιστος παλεύει μαζί με τον αδελφό του να ζήσουν την οικογένειά τους με ένα καΐκι που αγόρασαν εδώ και δέκα χρόνια περίπου και του είχαν δώσει το όνομα του πατέρα τους «Αθανάσιος» και τα ψάρια που έπιαναν και πωλούσαν στα χωριά μας.   Το καΐκι του το έδενε στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λουτράκι Κατούνας πάντα.  
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δυο αδελφών στο Katouna news, όπως κάθε μέρα έτσι και χτες 29/12/2014 στις 2 μεσημέρι μαζί με τον φίλο του έριξαν τα  δίχτυα ανοιχτά της θάλασσας του Αμβρακικού μπροστά ακριβώς στα σπίτια του Λουτρακίου και  επέστρεψε και έδεσε το καΐκι του στην ίδια θέση και έφυγε για Κατούνα.
Το βράδυ κατά της 10 ένα καΐκι φλέγονταν ανοιχτά του Λουτρακίου, οι διαμένοντες εκεί κάτοικοι αλλά και διερχόμενοι έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει μιας και δεν ξεχώριζαν αν ήταν καΐκι ή βάρκα η αν είχε κόσμο μέσα. Φωνές δεν ακουγόταν παρά μόνο έβλεπαν την φωτιά.
 Έψαξαν στο μόλο του Λουτρακίου που αράζουν οι άλλες βάρκες  να δουν αν λείπει καμία, μάταια όμως δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι συνέβη τίνος ήταν το καΐκι.
Ο αντιδήμαρχος του Δήμου μας  Θεόδωρος Στούπας που διαμένει στο Λουτράκι ήταν παρών στο γεγονός αυτό και μιας και ήξερε ποιοι έχουν καΐκια η βάρκες και τους ενημέρωνε τηλεφωνικώς όλους για να βρούνε τίνος είναι και τι συνέβη. Το ίδιο ενημέρωσε και το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας που κατέφθασε γρήγορα.
Μετά τα τηλεφωνήματα αυτά κατέφθασαν στο σημείο και τα αδέλφια Νεοφώτιστου που από την πρώτη στιγμή είδαν πως από την παραλία του Αγιου Σπυρίδωνα έλλειπε το καΐκι τους και τα σχοινιά που ήταν δεμένο ήταν από φωτιά καμένα κι αυτά.
Ο Ιδιοκτήτης πήρε μια βάρκα (πριάρι) ενός φίλου με το όνομα Αγ. Γεώργιος και με τα άτομα του Λιμεναρχείου πλησίασαν το φλεγόμενο καΐκι ανοιχτά του Λουτρακίου, αλλά ήταν πλέον αργά και η προσέγγιση πολύ δύσκολη, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, ο Σπύρος έβλεπε την περιουσία του και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται και το καΐκι να καίγεται ολοσχερώς και να βυθίζονται  κομμάτια της μηχανής.
Οι άνθρωποι του Λιμενικού έψαξαν καλά την περιοχή για να βρουν διάφορα στοιχεία.  Γεγονός είναι ένα, πως η φωτιά η ο εμπρησμός φαίνεται πως  ξεκίνησε από το σημείο που το καΐκι ήταν δεμένο μιας και τα σχοινιά του ήταν καμένα εκεί και παρασύρθηκε από τον αέρα και εμφανίστηκε στ’ ανοιχτά. Όλοι μιλούν για εμπρησμό.
Οι έρευνες του λιμενικού συνεχίζονται για να βρουν τα αίτια της πυρκαγιάς και αν πρόκειται για εμπρησμό.


Βαγγέλης Δ. Κουτιβής 
google page rank