Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ "Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΟΥΒΛΙΜΑ" ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΟΤΗ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Κομποτή αφού οι διοργανωτές προέβλεψαν την κακοκαιρία και από την πλατεία την μετέφεραν στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Ο σουβλιμάς, μία από τις πιο λαχταριστές λιχουδιές των Χριστουγέννων, ψήνονταν και μοσχομύριζαν από το πρωί. Η εκδήλωση ξεκίνησε, όπως είχε προγραμματιστεί, με τα μικρά παιδιά  να λένε τα κάλαντα. Στη συνέχεια τα δύο χορευτικά, το παιδικό και το εφηβικό, του συλλόγου της Κομποτής «Τορυβία» χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και καταχειροκροτήθηκαν. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δυο χορευτικά του Δήμου Αγρινίου οι οποίοι με τις παραδοσιακές τους στολές και φιγούρες, με τραγούδια από Μακεδονία και Ανατολική Ρωμυλία και ξεσήκωσαν τον κόσμο. Τα παραδοσιακά εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού αλλά και το άφθονο κρασί με το σουβλιμά έφεραν σε κέφι όλους τους Κομποτιάτες –σες και φιλοξενούμενους και τους ξεσήκωσαν σε ένα όμορφο γλέντι.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενη και χαροποίησε τους διοργανωτές του συλλόγου και όλους τους κατοίκους τις Κομποτής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Στούπας, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηνά Βέμη Καρέλου και ο πατήρ Χαμαλέτσος.
Η Κομποτή πρωτοτύπησε σε αυτή την εκδήλωση του Σουβλιμά και κέρδισε τις εντυπώσεις μιας και στην περιοχή μας δεν γίνεται πουθενά αλλού κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Τα συγχαρητήριά μας και του χρόνου στους Κομποτιάτες.



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:




































google page rank