Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

«Πισώπλατο χτύπημα» στους εργαζόμενους στα διόδια του Ακτίου – Το παρασκήνιο και η συνάντηση με το Χρυσοχοϊδη

Σε θέσεις «μάχης» βρίσκονται και πάλι οι εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου, οι οποίοι σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας, προχωρούν σε 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014, στα διόδια με τα παρακάτω αιτήματα:
Την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και τη συνέχιση της εργασίας τους το 2015.
Να επανέλθουν στην εργασία τους οι 5 παράνομα απολυθέντες τεχνικοί και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
Να πληρωθούν τα αναδρομικά επιδόματα όλων των εργαζομένων από 1-1-2014 ως και 31-9-2014, που τους χρωστά η εργοδοσία.
Το atpreveza, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στα διόδια, κ. Χρήστο Μήτσουρα, ο οποίος μας ανέφερε: «Είμαστε 18 εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου (16 στα διόδια, ένας ηλεκτρολόγος και μία καθαρίστρια). Από την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνουν τη διοίκηση οι Αττικές Διαδρομές και κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει... Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είπε πως τα αιτήματα μας είναι δίκαια και θα ικανοποιηθούν, ωστόσο από τότε δεν είχαμε καμία ειδοποίηση από αυτόν».
Όπως αποκαλύπτει ο κ. Μήτσουρας, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια αυτή τη στιγμή, προχωρά σε ένα «πισώπλατο χτύπημα» στους εργαζομένους, που φανερώνει μάλιστα και μία εκδικητική στάση, εξαιτίας των κινητοποιήσεων: «Έχουμε πληροφορίες, πως έχουν ήδη ειδοποιήσει νέα παιδιά, άνεργα, για να τα φέρουν να εργαστούν με μειωμένους μισθούς και νέες συμβάσεις και να αντικατασταθούμε. Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στα διόδια, έχουμε 8-12 χρόνια δουλειάς».
Oι εργαζόμενοι των διοδίων της ζεύξης, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν την επόμενη εβδομάδα και βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση, θα πραχωρήσουν συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και ώρα 12 μ. στο κτίριο της ζεύξης (από την πλευρά του Ακτίου), όπου θα μιλήσουν για όλους και για όλα.
atpreveza.gr
google page rank