Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση εργασίας μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με τη Χρ. Σταρακά

Συνάντηση εργασίας στο Μεσολόγγι πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος), με την Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, η οποία ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Ειδικότερα, της γνωστοποιήθηκαν οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή όπως υφίστανται και δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφέρει ακόμη:
Σημαντική θέση στη συζήτηση μας κατέλαβε η έξαρση της εγκληματικότητας που δυστυχώς δικαιώνει τις επισημάνσεις της Ένωσης μας, για τις ιδιαιτερότητες – ιδιομορφίες της περιοχής μας. Τονίστηκε ότι αστυνόμευση χρειάζεται όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια. Το έγκλημα δεν κάνει εξαιρέσεις, δεν έχει γεωγραφικά όρια, είναι φαινόμενο που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η αντιμετώπιση του είναι υπόθεση όλων μας.

Εκφράσαμε το ενδιαφέρον και την αγωνία μας, για την επικινδυνότητα του Εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τον τρόπο  αντιμετώπισης των κινδύνων. Άμεση είναι η ανάγκη αντικατάστασης της φθαρμένης σήμανσης, άλλα και η βελτίωσης όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις προτάσεις των υπηρεσιών τροχαίας, του ηλεκτροφωτισμού και της διαγράμμισης των οδών.
Εξίσου σημαντικό θα ήταν να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα (Ε.Σ.Π.Α.), με χρηματοδότηση των δράσεων, για ίδρυση οργάνωση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για όλους, που εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες (Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί, νοσηλευτές, γιατροί κλπ).
Μέριμνα πρέπει να ληφθεί για πλήρη λειτουργία και στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κλινικών του νοσοκομείου Αγρινίου.
Μεγάλη ανάγκη υπάρχει για ίδρυση οργάνωση και λειτουργία νέων αστυνομικών υπηρεσιών όπως, Αστυνομική Υποδιεύθυνση Βόνιτσας, Α.Τ. Περιφέρειας Δήμου Αγρινίου, Αστυνομική Υπηρεσία αστυνόμευσης του Αερολιμένα Ακτίου-Βόνιτσας Αιτ/νιας, Τμήμα Αλλοδαπών, Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού κλπ.. Όλα τα ανωτέρω έχουν κατατεθεί ως τεκμηριωμένες προτάσεις της Ένωσης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από την Αντιπεριφερειάρχη, κα ΣΤΑΡΑΚΑ, ζητήθηκε η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων.
Η κα. Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά της δήλωσε τα εξής: « Για τη συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου εκτελούνται ήδη έργα επτά εκατομμυρίων ευρώ (7.000.000 €). Για τον ίδιο σκοπό, κατατέθηκε ήδη ολοκληρωμένη πρόταση, για επιπλέον εργασίες, έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000€). Επίσης, εκτελούνται ήδη εργασίες αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού και θα δημοπρατηθεί άμεσα η διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και εγώ προσωπικά Θα είμαστε  αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημα της Ένωσης σας, αλλά και ολόκληρου του κλάδου ».
Πρόθεση μας είναι να συνεχιστούν οι συναντήσεις εργασίας με όλους τους φορείς.

google page rank