Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πρεμιέρα για το 1ο Φεστιβάλ «Γεύσεις Γης και Θάλασσας»

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Χθες για πρώτη φορά, στον χώρο της Παλιάς Αγοράς, εγκαινιάστηκε το 1ο Φεστιβάλ «Γεύσεις Γής και Θάλασσας». Η EQUAL SOCIETY εταίρος της Α.Σ «Απασχόληση και Ανάπτυξη στην Αιτωλοακαρνανία» στο πλαίσιο της δράσης «Συντονισμός τοπικών φορέων – καθορισμός κοινής στρατηγικής και υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων» διοργάνωσε το φεστιβάλ που διαρκεί δύο ημέρες (χθες και σήμερα) και σκοπός είναι να αναδειχθούν τα παραδοσιακά προϊόντα του νομού, τόσο αυτά που προέρχονται από τη γη, όσο και τα υπόλοιπα που προέρχονται από τη θάλασσα που περικλείει το νομό, αλλά και τις λίμνες...

Εκ μέρους της EQUAL SOCIETY και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, που είναι οι βασικοί διοργανωτές του Φεστιβάλ μίλησε ο Πρόεδρος της EQUAL SOCIETY Σπύρος Φρεμεντίτης.

«Σκοπός είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν συντριπτικό πλεονέκτημα της περιοχής και πιστεύουμε πως μέσα από την ανάδειξη αυτή δίνουμε ουσιαστικά έμφαση στην ανάπτυξη που μπορεί να έρθει στην περιοχή και μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μια αντίσταση κατά της φτωχοποίησης, που όπως ξέρετε είναι έντονη στην περιοχή την τελευταία πενταετία. Η ανάπτυξη των τοπικών προϊόντων θα δώσει μεγάλη ώθηση τόσο στον πρωτογενή τομέα που αφορά στη γη, όσο και στην θάλασσα, η οποία είναι σημαντική για την περιοχή, αφού χάριν αυτής εξάγονται σημαντικά προϊόντα από την περιοχή στο εξωτερικό, αλλά δεν αποτελούν σημείο αναφοράς στο νομό. Μέσα από το Φεστιβάλ, που ελπίζουμε να γίνει θεσμός, τα προϊόντα αυτά αναδεικνύονται και ουσιαστικά αναδεικνύεται η κινητήριος δύναμη της Αιτωλοακαρνανίας. Οι ίδιοι οι άνθρωποι που παράγουν τα προϊόντα αυτά. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και όλοι νιώθουν την ανάγκη για μια νέα αρχή και για ένα αναπτυξιακό ξεκίνημα».

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Μελιάδης δήλωσε στη «Σ» πως «είναι το πρώτο φεστιβάλ για τα προϊόντα που προέρχονται από τη γη και την θάλασσα του τόπου μας. Είναι ένας νέος θεσμός στο Αγρίνιο και αφορά ολόκληρο το νομό, τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς. Πιστεύουμε ότι θα το καθιερώσουμε ώστε να επέλθει τόνωση στις επιχειρήσεις της περιοχή μας, μέσω της προώθησης των τοπικών προϊόντων. Με τη διοργάνωση αυτή επιτυγχάνεται η εξωστρέφεια που επιδιώκουμε και ως Δήμος Αγρινίου και γενικότερα ως Αιτωλοακαρνανία». 

Το σημερινό πρόγραμμα συνεχίζεται με πολυποίκιλες εκδηλώσεις οι οποίες ξεκινούν από τις 17:00μ.μ το απόγευμα.

sinidisi.gr

google page rank