Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ. ΚΑΤΟΥΝΑΣ) ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΤΑΞΕΩΣ

Άμεση αντίδραση του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη κατά την διαβούλευση στην Πάτρα, που ξεκίνησε  πρωί στο κτίριο του Λαδόπουλου με τη συμμετοχή φορέων και αρχών της Δυτικής Ελλάδος υπό τον Γ.Γ.  του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημήτρη Αναγνωστάκη, που  παρουσιάζει το σχέδιο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Σας αναφέρουμε μερικές εκφράσεις του Δημάρχου μας.
<<-Κύριοι μας καλέσατε για διαβούλευση και έχετε έτοιμη πρόταση, μας εξαπατήσατε.
-Αυτό που σχεδιάσατε χωρίς εμάς "είναι έγκλημα" και θα είστε εσείς "οι εγκληματίες". "Βάφεται τα χέρια σας με αίμα".  
-Στήσανε ένα σχέδιο οι γραφειοκράτες της Αθήνας από τα γραφεία τους, που ούτε καν ξέρουν την περιοχή μας και την πραγματικότητα που έχει ένα πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο που φτιάχτηκε πριν δεκαετίες. 
-Μας παρουσιάζετε στοιχεία που δεν είναι πραγματικά και τα αμφισβητώ για παραβατικότητα εγκληματικότητα και κλοπές, είναι εκατό φορές παραπάνω απ' οτι αναφέρετε εσείς, οι περισσότερες κλοπές-διαρρήξεις-ζωοκλοπές και άλλες παραβατικότητες δεν δηλώνονται στην αστυνομία για ευνόητους λόγους άρα τα χαρτιά σας δεν ισχύουν.
-Για να φύγει το περιπολικό από την Πλαγιά να πάει στον Αετό  θέλει 2 ώρες, ποια άμεση επέμβαση και άμεση δράση θα υπάρχει. 
-Για τους αστυφύλακες που χρειάζεται να τους πάρετε από πλούσιους, εφοπλιστές, πολιτικούς πρώην και νυν και ΜΜΕ που τους έχετε και να επανδρώσετε τα τμήματα της περιοχής μας.
-Αντί να φτιάξετε και σταθμό στο Αεροδρόμιο του Άκτιου που έχει τόσο τουριστική κίνηση,  έχουμε αύξηση της τρομακρατίας σε όλο τον κόσμο, επίσης εκεί είναι η Βάση του ΝΑΤΟ, η 131 Σ.Μ., και η Πυροσβεστική, κλείσατε και το σταθμό Παλαίρου που έχει τις περισσότερες διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι σε επίπεδο νομού>>.
Κατα πληροφορίες ο Γιώργος Αποστολάκης είπε στην συνέχεια: αν φύγει το Α.Τ. Κατούνας  ο δήμος θα σταματήσει να τροφοδοτεί με διάφορα πράγματα το Αστυνομικό τμήμα που καιρούς ζητάει  από το Δήμο και το κυριότερο θα ανακαλέσει την απόφαση που είχε παρθεί πολύ παλιότερα που παραχωρούσε στην Αστυνομία οικόπεδο για ανέγερση κτιρίου στην Βόνιτσα που θελετε να ενσωματωθεί με της Κατούνας. 
Θέση υπέρ του Αποστολάκη πήρε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κοιμήσης που είπε " φτιάξατε μια ωρολογιακή βόμβα"  με αυτή την απόφαση σας. 
Επίσης θέση υπέρ του Δημάρχου Αποστολάκη πήρε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας. 
Επίσης ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ακαρνανίας συμπαραστάθηκε στο δίκαιο αίτημα του Δημάρχου μας. 
Ξεχάσαμε να αναφέρουμε πως ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης κατά πληροφορίες μας απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη και του είπε <<και εσύ θα είσαι συνυπεύθυνος>>. 
Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν: ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δημόσιας Τάξεως υποσχέθηκε δημόσια  ότι θα επαναεξετασθεί το θέμα της Κατούνας και τον κάλεσε σε συνάντηση με τον υπουργό στην Αθήνα. 
Ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης τους έθεσε όλους προ των ευθυνών τους και θα βάλει το θέμα προ ημερησίας διατάξεως την Κυριακή 29/11/2015 στο Δημοτικό συμβούλιο στην Κατούνα και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα για επανεξέταση του θέματος.



google page rank