Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Σε πορεία δημοπράτησης η κατασκευή της οδικής σύνδεσης του Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου

Στην ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με την έκδοση έξι προσκλήσεων στον τομέα των υποδομών, προχωρά η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και Τ.Σ. του Υπουργείου Οικονομίας.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η συνολική ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη των προσκλήσεων ανέρχεται σε 845.900.000 ευρώ...
Ειδικότερα οι προσκλήσεις αφορούν:
Κατασκευή Αυτοκινητοδρόμων του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου
Η παρούσα πρόσκληση συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις σχετικές με :
* την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος,
* την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου.
Όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων αξόνων αφενός αναβαθμίζεται το οδικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, ενώ παράλληλα η λειτουργία των εν λόγω αυτοκινητοδρόμων συμβάλλει στην προώθηση της υλοποίησης του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου για μια ολοκληρωμένη οδική διασύνδεση των περιοχών της χώρας. Επιπλέον διασφαλίζεται η άνετη, αξιόπιστη και ασφαλής οδική μετακίνηση στις εν λόγω περιφέρειες. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 418.382.353 ευρώ.





google page rank