Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τέλος το Wi-Fi, έρχεται το Li-Fi!

Το Li-Fi είναι η νέα μορφή ασύρματης δικτύωσης που προσφέρει σημαντικά βελτιωμένες ταχύτητες σε σχέση με το Wi-Fi. 

Υπολογίζεται ότι το Li-Fi, μία τοπική μορφή ασύρματης συνδεσιμότητας, μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 100 φορές μεγαλύτερες από το Wi-Fi, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι και πιο ασφαλές από το Wi-Fi. H μεγάλη διαφορά είναι ότι αντί για τα ραδιοκύματα του Wi-Fi, το Li-Fi χρησιμοποιεί το φως για τη μετάδοση των δεδομένων, ενώ δεν θα αργήσει να κάνει την επίσημη εμφάνισή του ως μέθοδος δικτύωσης για το ευρύ κοινό...



Τα στοιχεία του Li-Fi είναι υποσχόμενα, καθώς εκτιμάται ότι θα μπορεί να γίνει μετάδοση 224 gigabits το δευτερόλεπτο. Πάντως, δεν πρέπει να περιμένουμε να εξαφανιστεί το Wi-Fi, καθώς οι δύο λύσεις μάλλον θα είναι παράλληλα διαθέσιμες, τόσο λόγω κόστους, όσο και λόγω του ότι ήδη υπάρχουν έτοιμες υποδομές για το Wi-Fi που δεν είναι εύκολο να αλλάξουν. Για παράδειγμα, για την χρήση του Li-Fi σε ένα σπίτι, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές που πολλές φορές κοστίζουν, ειδικά σε παλαιότερα σπίτια.

Από την άλλη μεριά, το Li-Fi αναμένεται να βρει πρώτα εφαρμογή σε κοινόχρηστους χώρους, όπως είναι τα γραφεία ή τα αεροδρόμια, όπου η παράλληλη χρήση του Internet είναι το ζητούμενο και μάλιστα σε υψηλές ταχύτητες.
  
Αναδημοσίευση: pestaola.gr
google page rank