Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η «απολογία» του Αλβανού συζυγοκτόνου: «Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου και την οικογένεια της γυναίκας μου»

«Δεν πιστεύω αυτό που έκανα», είπε ο Λέσι, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος - Ζήτησε συγγνώμη και από την Ελληνική Αστυνομία, που επί 18 ημέρες τον αναζητούσε
Συγγνώμη από τα παιδιά του και την οικογένεια της γυναίκας του ζητά τώρα ο Αλβανός συζυγοκτόνος της Ορμύλιας Χαλκιδικής ο οποίος την Παρασκευή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου.
Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Κλοντ Λέσι είπε πως έχει μετανιώσει για τη δολοφονία της συζύγου του και δήλωσε ότι λυπάται που άφησε τα παιδιά του ορφανά, με τη μάνα νεκρή και τον πατέρα στη φυλακή.
Ο συζυγοκτόνος ζήτησε επίσης συγγνώμη από την κοινωνία για την αναστάτωση που προκάλεσε αλλά και από την Ελληνική Αστυνομία, που επί 18 ημέρες τον έψαχνε σε κάθε σημείο της χώρας.

«Δεν πιστεύω αυτό που έκανα», είπε ο Αλβανός δολοφόνος, ο οποίος μεταφέρεται σήμερα στις φυλακές Διαβατών.
«Είναι σε κακή κατάσταση», λέει ο δικηγόρος του 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Κλοντ Λέσι βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και δηλώνει μετανιωμένος.
Στην απολογία του ο Κλοντ Λέσι θα προσπαθήσει να εξηγήσει γιατί μαχαίρωσε έξι φορές την εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια απήγαγε τον 4χρονο γιο του Φοίβο.
Μέσω του δικηγόρου του διαμηνύει αποκλειστικά μέσα από το protothema.gr: «Μετανιώνω για την πράξη που έκανα, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της συζύγου μου και την κοινωνία. Δεν ξέρω πώς έφτασα στο σημείο αυτό. Ούτε εγώ μπορώ να το καταλάβω, όλη η πορεία της ζωής μου στη  Ελλάδα ήταν από κάθε άποψη υποδειγματική». 
Ο δικηγόρος του ο κ. Σωκράτης Προβατάς υποστηρίζει πώς ό,τι έκανε ο πελάτης του ήταν μία κοινή ανθρωποκτονία. «Εντυπωσιάζομαι που δόθηκε αυτή η έκταση σε μία κοινή δολοφονία καθόσον τέτοια έκταση δε δόθηκε ούτε στη δολοφονία του Καποδίστρια από τους Μαυροκορδάτους. Το μειονέκτημα στην υπόθεση αυτή ήταν ότι η κοινωνία συνέδεσε τη δολοφονία με την εξαφάνιση του παιδιού και την αναζήτησή του. Και δικαίως. Αυτό δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία έχει ευαισθησίες. Αν απομονώσουμε όμως το θέμα του παιδιού έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κοινή ανθρωποκτονία», λέει στο protothema.gr.
Ο Αλβανός συζυγοκτόνος μιλάει στους δημοσιογράφους
Το χρονικό της σύλληψης του Λέσι 
Ο Αλβανός συζυγοκτόνος εντοπίστηκε 18 ημέρες μετά το άγριο έγκλημά του μετά την κινητοποίηση της αστυνομίας αλλά και εθελοντών. 
Ο Λέσι εντοπίστηκε σε καλύβα ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό Ορμύλια, με το μικρό του γιο, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Πολυγύρου υπό την επίβλεψη παιδοψυχολόγου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λέσι αναμένεται να υποστηρίξει πως έχει μετανιώσει και πως δεν πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα. Θα πει ακόμα ότι είχε βρεθεί στο σπίτι της συζύγου και των πεθερικών του σε μία ύστατη προσπάθεια που κατέβαλε το τελευταίο χρονικό διάστημα για να τα ξαναβρούν με την εν διαστάσει σύζυγό του. 
Όμως, όπως αναμένεται να υποστηρίξει, ξεκίνησε ένας έντονος καυγάς μεταξύ τους και εκείνος εν βρασμώ ψυχής έκανε την αποτρόπαια πράξη. Εν συνεχεία θα δώσει αναλυτικές πληροφορίες για το εάν τελικά προσπάθησε να διαφύγει μόνος του έχοντας ουσιαστικά ως όμηρο μαζί του το παιδί του, το μικρό Φοίβο, ή εάν υπήρξε κάποιος ή κάποιοι άλλοι, από τους οποίους ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δραπετεύσει από την Ελλάδα για την Αλβανία. Πάντως, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς αυτούς. 
Αντίθετα, οι αστυνομικοί καταλήγουν πως η δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη και η αρπαγή του μικρού Φοίβου ήταν προσχεδιασμένη. «Ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις... σχεδιάσει κάτι», δηλώνουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το έγκλημα αλλά και για τη φυγή του στην Αλβανία. Κατά πάσα πιθανότητα, υποστηρίζουν, το σχέδιό του... χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον... εξυπηρετήσει. 
Καλυτερεύει η κατάσταση του μικρού Φοίβου 
Την ίδια ώρα, ο τετράχρονος Φοίβος παραμένει για προληπτικούς λόγους στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Πολυγύρου έχοντας στο πλευρό του τη γιαγιά του, Μαρία, τον παππού του, Χαράλαμπο, το θείο του και βέβαια απλούς ανθρώπους που ρωτούν συνεχώς για την εξέλιξη της υγείας του η οποία παρουσιάζει μέρα με τη μέρα βελτίωση. 
Το δωμάτιο του μικρού έχει πλημμυρίσει με παιχνίδια και λουλούδια. 
Η γιαγιά του συγκινημένη λέει ότι βρίσκει δύναμη από όλη αυτή την αγάπη που εισπράττει να πατήσει στα πόδια της και κάνει κουράγιο για χάρη των εγγονών της, του Φοίβου αλλά και του μεγαλύτερου αδελφού του Ιάσονα, ο οποίος περιμένει με λαχτάρα να αγκαλιάσει ξανά το μικρό του αδελφό όταν θα βγει από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει σπίτι τους.
google page rank