Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το κοτέτσι στα Τριαντέικα, το Υγειονομικό, η Αστυνομία και η Πολεοδομία

Μια φίλη μου είδε στο σπίτι της στα Τριαντέϊκα πρόσφατα ολόκληρη επιχείρηση προχτές. Έσκασε μύτη το Υγειονομικό έχοντας εντολή να επιληφθεί για ένα πελώριο θέμα:  Ο γιος βλέπεις έχει έξι κότες στην αυλή του σπιτιού του! 
Στα Τριαντέϊκα, προσέξτε, όχι στον Σεντ Κρίστοφερ the Old…
Θα μου πεις, οι κότες μυρίζουν, αν ήταν κοντά στην αυλή του άλλου, ναι, σε περιαστική περιοχή είμαστε, έπρεπε αι υπηρεσίαι να επιληφθούν.
Μάλιστα. Επιλήφθηκαν. Αλλά δεν τους έφταναν οι κότες. Είχαν και υποδείξεις για το πώς πρέπει να είναι κάτι τάβλες στην αυλή του σπιτιού όπου η οικογένεια της φίλης κρεμάει τα ρούχα της να στεγνώσουν!

Κι ύστερα; Ύστερα πήγε η αστυνομία γιατί έπεσαν μερικά μπινελίκια. Η αστυνομία έδειξε μεγαλοψυχία αλλά έναν από την οικογένεια τον πήγε στο τμήμα γιατί έβρισε. Οι αστυνομικοί γέλαγαν αλλά έπρεπε να κάνουν και το καθήκον τους; 
Ποιο είναι αυτό; 
Να διευθετήσουν τις παλαβομάρες της κακής γειτονιάς.
Θα το είχα ξεχάσει το περιστατικό-είναι τόσο γελοίο- αν δεν μάθαινα ότι χτες βγήκε παγανιά στην πόλη η Πολεοδομία. Έγραψε πολλούς αλλά όχι όλους όσοι έχουν παράνομες κατασκευές έξω από το μαγαζί τους. Για παράδειγμα, δήλωσε ότι «θα ξαναπεράσει» από μαγαζί που δεν έχει σταθερή βάση αλλά έχει βρει μια πατέντα να κρατά σκέπαστρο με στήριξη μέσα από το μαγαζί! 
Έπρεπε κάτι να του βρει και του είπε ότι πρέπει να το βάλει στα τρία μέτρα!
Λίγα μέτρα πιο κάτω, όμως, άλλο μαγαζί έχει κάνει ολόκληρη υπαίθρια κατασκευή με τζάμια ως «εξοχικό» κλαμπ όπου γελάνε και τα κατσίκια μόλις το βλέπουν. 
Αλλά αι αρχαί δεν είδαν κάτι επιλήψιμο.
Η περίπτωση με τις κότες στα Τριαντέικα θύμισε ότι στην παγανιά που βγήκε η πολεοδομία γράφτηκαν μόνο μερικά μαγαζιά ενώ η παρανομία είναι γενικευμένη. 
Από καταγγελία; 
Στοχευμένα;
Υπάρχει και μια κακή συγκυρία: η έξοδος της Πολεοδομίας έγινε αμέσως μετά το συλλαλητήριο για το νοσοκομείο κι αφού άνοιξε μια παράξενη κουβέντα συμψηφισμού για το ποιος συμμετείχε μαζί με το ποιος είναι νόμιμος κλπ.
Δεν έχει καμιά σχέση αν συμμετέχεις σε διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια με το αν έχεις κάνει πολεοδομικές παρανομίες έτσι δεν είναι; 
Άλλο η αγωνιστικότητα και άλλο το «διπλό» μαγαζί σε κοινόχρηστο χώρο, έτσι;  Ή όχι;
ξάδερφος της συντακτικής τυροκομικής μονάδας
agriniopress
google page rank