Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ενέδρα θανάτου χωρίς αποτέλεσμα στο «βαθύ λαρύγγι» της Ασφάλειας!

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υποστήριζε ότι είχε παίξει κορόνα-γράμματα το κεφάλι του, προκειμένου να αποκαλύψει κυκλώματα δουλεμπόρων, παράνομης εμπορίας τσιγάρων και μέσω της Πάτρας και του Αστακού


Μυστήριο καλύπτει την ενέδρα θανάτου που έστησαν άγνωστοι στο άλλοτε «βαθύ λαρύγγι» της ΕΥΠ, που τώρα διεκδικεί δικαστικώς μεγάλο χρηματικό ποσό από τη μυστική υπηρεσία! Οι δράστες είχαν παγιδεύσει με χειροβομβίδα το αυτοκίνητό του και ο ίδιος σώθηκε μόνο χάρη στην παρατηρητικότητά του.
Πρόκειται για γνωστό άνδρα ο οποίος είχε εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις και είχε «μιλήσει» στην Ασφάλεια στην Πελοπόννησο. ......


Ο άνδρας πήγε το Μεγάλο Σάββατο να πάρει το αυτοκίνητό του, μάρκας smart, από το πάρκινγκ ενός νυχτερινού κέντρου. Λόγω της προηγούμενης εμπλοκής του με τον «σκοτεινό» κόσμο της κατασκοπίας, είναι πάντα προσεκτικός και αυτό τον έσωσε, καθώς μόλις ακούμπησε τη χειρολαβή της πόρτας του οδηγού, διαπίστωσε ότι πάνω της ήταν δεμένη μια λεπτή πετονιά, η οποία κατέληγε στον δεξιό πίσω τροχό. Εκεί κάποιοι είχαν τοποθετήσει μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, στην περόνη της οποίας είχαν δέσει την άλλη άκρη της πετονιάς.
Μάλιστα, είχαν καλύψει με φύλλα ολόκληρο τον μηχανισμό για να μη διακρίνεται! Αμέσως ο άνδρας κάλεσε την Αστυνομία και ειδικοί εξουδετερωτές του ΤΕΕΜ ασφάλισαν τη χειροβομβίδα και την έβγαλαν από τον τροχό του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο περιστατικό κρατήθηκε μυστικό από την ΕΛ.ΑΣ., που έχει αναλάβει τις έρευνες, ίσως λόγω της παλαιότερης συνεργασίας που είχε το παρ' ολίγον θύμα τόσο με την ΕΥΠ όσο και με τις αστυνομικές Αρχές. Οπως είχε αποκαλυφθεί πέρυσι, ο άνδρας είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος της ΕΥΠ και συγκεκριμένων αστυνομικών, που φέρεται ότι τον άφησαν εκτεθειμένο και παράλληλα δεν του απέδωσαν το συμφωνηθέν ποσό για τις πληροφορίες που παρείχε. Μάλιστα, ζητάει το αστρονομικό ποσό των 4.300.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο «χειριστής» του τον είχε ρίξει στις αμοιβές που του είχαν υποσχεθεί για τις πληροφορίες που τους παρείχε.
 Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υποστήριζε ότι είχε παίξει κορόνα-γράμματα το κεφάλι του, προκειμένου να αποκαλύψει κυκλώματα δουλεμπόρων, παράνομης εμπορίας τσιγάρων και μέσω της Πάτρας και του Αστακού, ακόμη και συμμορίες της αλβανικής μαφίας που τροφοδοτούσαν με όπλα τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες υποθέσεις που είχαν πλήρως διαλευκανθεί από τις Αρχές οφείλονται στις πληροφορίες που είχε συλλέξει με κίνδυνο της ζωής του ο επιχειρηματίας. Ο ίδιος, ωστόσο, υποστηρίζει στην αγωγή του ότι στο τέλος έμεινε και απλήρωτος από τις υπηρεσίες που είχαν δεχθεί την πληροφόρησή του.
Στο παρελθόν ο ίδιος είχε καταγγείλει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι του ζητούσαν «φακελάκι» μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να βάλουν τις υπογραφές τους για την εκταμίευση επιχειρηματικού δανείου το οποίο του είχε εγκριθεί για την αναμόρφωση της τουριστικής μονάδας. Οι καταγγελίες του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά και η επ' αυτοφώρω σύλληψη των υπαλλήλων είχαν προκαλέσει το «ξήλωμα» ενός ολοκλήρου τμήματος του υπουργείου Ανάπτυξης με απόφαση του τότε υπουργού. 
πηγή: http://dete.gr
google page rank