Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Εγγραφές και Επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Εγγραφές και Επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη το θεσμό της Προσχολικής Αγωγής. 
   Στόχος μας και βασική μας αρχή είναι ν' αντιμετωπίζουμε το  κάθε παιδί σαν μοναδική προσωπικότητα, γι' αυτό παρέχουμε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό, που κύρια χαρακτηριστικά του είναι, η αγάπη, η γνώση και η εμπειρία.
    Τα  προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την στελέχωση των Παιδικών Σταθμών σε προσωπικό ( βρεφονηπιοκόμοι , μάγειρες) . Σε καμμία όμως περίπτωση (ούτε μία ημέρα)  δεν αφήσαμε ούτε θα αφήσουμε  ακάλυπτες θέσεις εργασίας.  Δεν θα αφήσουμε τους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς βρεφονηπιοκόμους και βοηθητικό προσωπικό.
   Η εγγραφή όλων των παιδιών  στο  πρόγραμμα ΕΣΠΑ – Παιδικών Σταθμών για την περίοδο 2016-2017 είναι απαραίτητη για την συνέχεια της ομαλής λειτουργίας και επάνδρωσης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Είναι περισσότερο αναγκαία και απαραίτητη  από κάθε άλλη χρόνια λόγο μείωση των κρατικών πόρων προς τους Δήμους της χώρας .
Στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης ενόψει των εγγραφών/επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:
Οι  εγγραφές/επανεγγραφές του σχολικού έτους 2016-2017 έχουν αρχίσει  από την 16  Μαΐου 2016 και θα ολοκληρωθούν την 17 Ιουνίου 2016.
Επανεγγραφές- Δικαιολογητικά
Τα νήπια που πρόκειται να παραμείνουν στους Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2016-2017, οφείλουν οι γονείς τους για την επανεγγραφή τους  να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
Αίτηση (ειδικό έντυπο που διατίθεται   στους Παιδικούς σταθμούς  και υποβάλλεται αποκλειστικά στον Παιδικό Σταθμό)
Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 για την παραλαβή των νηπίων.
Βεβαίωση υγείας βρεφών και νηπίων.
Εγγραφές- Δικαιολογητικά
Οι  Αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στους τοπικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Αίτηση ( στους Παιδικούς Σταθμούς)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Ιατρική βεβαίωση για την καλή πνευματική, σωματική υγεία και  σωματική αρτιμέλεια  του νηπίου καθώς και βεβαίωση mantoux.
Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 για την παραλαβή των νηπίων.
Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όταν πρόκειται για αλλοδαπούς γονείς.
Βεβαίωση υγείας βρεφών και νηπίων
Κάθε χρόνο μέχρι τέλος Ιουλίου ανακοινώνεται πρόσκληση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για εγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς με πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι μητέρες οι οποίες μπορεί να είναι:
Αυτοαπασχολούμενες (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ)
Απασχολούμενες (ΙΚΑ μερικής η πλήρους απασχόλησης)
Εγγεγραμμένες στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Αυτό σημαίνει ότι π.χ. μια μητέρα η οποία είναι εγγεγραμμένη σαν προστατευόμενο μέλος στο βιβλιάριο ασθενείας του συζύγου της θα πρέπει να προσκομίσει δελτίο ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
google page rank