Ετικέτες

Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΟΥΝΑ: Ανασκόπηση των πιο σημαντικών γεγονότων της Χρονιάς που πέρασε (2017)

Η χρονιά 2017 που πέρασε
Το 2017 έφυγε παίρνοντας μαζί του πολλά καλά και κακά φτιάχνοντάς τα αναμνήσεις. 
Θα αναφέρουμε μερικά γεγονότα που πιστεύουμε σηματοδότησαν το 2017, ας μείνουμε λίγο σ’ αυτά και ας κρατήσουμε όποιο από αυτά θέλουμε στη σκέψη μας. 
Μπορεί ο γράφων να τα θεωρεί σημαντικά, δεν πάει να πει πως τα θεωρείτε κι εσείς  και δικαιολογημένα μπορεί να έχετε άλλα στο νου σας. Εμείς απλά θα αναφέρουμε μερικά που στάθηκαν και επηρέασαν την κοινή γνώμη περισσότερο μέσα από το Katouna news.
2017
⇨⇨⇨Κανένα νέο από την εξαφάνιση του Σπύρου Καραμπούλη απο την Κομποτή που εξαφανίστηκε. Ο 34χρονος Σπύρος Καραμπουλης, ναυτικός και μέλος επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χανιά-Πειραιάς, εξαφανίστηκε εν πλω στις 23/12/16
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για μια ακόμα χρονιά όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια ήμασταν πρωταθλητές στους θανάτους, πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι έφυγαν και φέτος, σε σύγκριση με τις γεννήσεις, ενώ είχαμε ελάχιστες βαπτίσεις και γάμους, η ερημιά των χωριών μας συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Σπίτια αδειάζουν μιας και φεύγουν οι γεροντότεροι, ενώ οι νέοι χωρίς δουλειά μετακομίζουν ο ένας μετά τον άλλον για την πόλη και ψάχνουν.  
Μετά την κατάργηση των καπνών η περιοχή του Ξηρομέρου τελείωσε οριστικά, ήταν η καλλιέργεια που έδινε μεροκάματο σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή της  Κατούνας για 100 χρόνια περίπου.  
Οι επιδοτήσεις έβγαλαν τον κόσμο από τα χωράφια και τις αγροκτηνοτροφικές εργασίες και τους οδήγησαν σε ένα αβέβαιο μέλλον. 
Ας ξεκινήσουμε μια ανασκόπηση ορισμένων γεγονότων του 2017 που παρουσίασε το katouna news από τις σελίδες του. Αναφέρουμε κατά μήνα τα γεγονότα και από κάτω σας προτείνουμε να πατήστε να δείτε την κάθε σελίδα τότε που είχε δημοσιευτεί :  
Ιανουάριος 2017
⇨⇨Έγινε το νέο σιντριβάνι και διέψευσε τις κασσάνδρες και το σημερινό δίνει άλλη αίσθηση στην πλατεία μας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
⇨⇨⇨6/1/2017 Τα Φώτα στην Κατούνα, στον Ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη και τον πάτερ Ιωάννη Αναστασίου και μοιράσθηκε το αγίασμα στους πιστούς συγχωριανούς μας το αγίασμα των Φώτων. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

⇨⇨⇨Στις 11 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Κατούνα ημερίδα με θέμα «Τοπική Ανάπτυξη και Οικολογική Συνείδηση»

 


⇨⇨⇨Αναλαμβάνει αντιδήμαρχος του Δήμου μας ο συγχωριανός μας  Σωτήρης Προδρομίτης. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
⇨⇨⇨Το πρωινό της 11ης Ιανουαρίου 2017  ξυπνήσαμε με χιόνι, η Κατούνα και τα γύρω χωριά ντύθηκαν στα λευκά όχι για πολλές μέρες όμως.
⇨⇨⇨12 Ιανουαρίου πολλά χιόνια στην Κατούνα και την γύρω περιοχή, βγήκε από το δρόμο το πρωινό Λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην προσπάθειά του να ανέβει στην Τρύφου από το πολύ χιόνι για την μεταφορά μαθητών.

⇨⇨⇨Στις 15/1/2017 ο αγροτικός Σύλλογος διεξάγει εκλογές και εκλέγονται οι παρακάτω
Καλογιάννης Παναγιώτης του Δημητρίου (Πρόεδρος)
Τσιβγέλης Φώτης του Βασιλείου (Αντιπρόεδρος)
Μπερίκου Μαρία του Σωτηρίου (Γραμματέας)
Τραυλοστάθης Δημήτριος του Αθανασίου (Ταμίας)
Νεοφώτιστος Σπύρος του Αθανασίου (Μέλος)

⇨⇨⇨Την Τρίτη  17  Ιανουαρίου 2017 έχουμε υποδοχή  τιμίας χειρός του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού από το μοναστήρι του στην Αίγινα και εν συνεχεία πανηγυρικός εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.

⇨⇨⇨Την Τετάρτη   18  Ιανουαρίου  2017 η Κατούνα γιορτάζει τον πολιούχο της, ημέρα μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου.


⇨⇨⇨Την Κυριακή 29/1/2017 το απόγευμα στο café Άρωμα ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα που την ευλόγησε ο συγχωριανός μας Αρχιμανδρίτης πάτερ Νεκτάριος Τριάντης και ο π. Χρυσόστομος Κελεπούρης.
⇨⇨⇨Σύλληψη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, δυο ανδρών ηλικίας 18 και 34 ετών, οι οποίοι την 29/01/2017 αφαίρεσαν στην περιοχή Νήσσα Κατούνας, ένα χαλύβδινο σωλήνα μήκους έξι μέτρων, ο οποίος προορίζονταν για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


_______________________________________________________________________


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

⇨⇨⇨Ένα από τα όμορφα στοιχεία που πάει πολύ καλά στο χωριό μας και δημιουργήθηκε από το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας είναι η δημιουργία, η λειτουργία αλλά και οι δραστηριότητες των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης «ΚΔΑΠ».
Την Παρασκευή 3/2/2017 το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης "ΚΔΑΠ" Κατούνας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε μια όμορφη, γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι μικροί μαθητές μας με τους εκπαιδευτικούς τους. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ⇨⇨⇨Την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017 ορκίστηκε η Νάνσυ Παπακωνσταντή στο Δημαρχείο Ακτίου Βόνιτσας.
⇨⇨⇨Εκδρομή στις 11-02-17 των κατηχητικών σχολείων της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας στα Καλάβρυτα στην Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου και στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
⇨⇨⇨Παρασκευή, 17/2/2017 άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο Κατούνας ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 διοργανώθηκε καρναβάλι με συμμετοχή μικρών και μεγάλων ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Στις 26 Φεβρουαρίου του 2017 ο Παναγιώτης Μαλτέζος έτρεξε τον Μαραθώνιο στο Κιλιμάντζαρο(Τανζανία) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ⇨⇨⇨Την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2017 στην Κατούνα Μοιράζουν λαγάνες και σαρακοστιανά οι γυναίκες του χωριού σε συνεργασία με το κέντρο μέριμνας του Δήμου. 


⇨⇨⇨ΟΘεόδωρος Πανέτας πρώην πρόεδρος της Μεδεών Κατούνας αναλαμβάνει πρόεδρος στις  Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο 


⇨⇨⇨Διάρρηξη σε σπίτι είχαμε στις 16/2/2017, έσπασαν την πόρτα εν απουσία της νοικοκυράς, και έκλεψαν χρυσαφικά και χρήματα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΑΡΤΙΟΣ


⇨⇨⇨3/2017  φεύγει ξαφνικά από κοντά μας μια πολυαγαπημένη μας φίλη, συγχωριανή και συμμαθήτρια, η Πολυξένη Προδρομίτη 52 ετών. Πένθος στην Κατούνα πένθος και στην Αθήνα όπου έμενε με την οικογένεια της από συγγενείς τους συγχωριανούς και η κηδεία της γίνεται στο κοιμητήριο Περιστερίου.

⇨⇨⇨Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 διοργανώθηκε ημερίδα – ομιλία με πολύ μεγάλη συμμετοχή. με θέμα "Καρδιαγγειακή πρόληψη. Τι πρέπει να γνωρίζω" διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο με την σχολή γονέων της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας με ομιλητή τον καρδιολόγο απόστολο Δήμο.
⇨⇨⇨Το Σάββατο 11 Μαρτίου ο Σύλλογος γυναικών Κατούνας γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Κυριακή,  στην Ταβέρνα το Ξηρόμερο του Θωμά Καφρίτσα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


⇨⇨⇨3/2017 Έγινε το κτήριο - στολίδι της Κατούνας, ο Παιδικός Σταθμός Κατούνας με παρέμβαση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας⇨⇨⇨Το περιφερειακό Ιατρείο Κατούνας υπολειτουργεί για μια για άλλη μια χρονιά ακόμα μιας και δεν υπάρχουν εφημερίες ενώ το νέο κτήριο δίπλα από το παλιό είναι έτοιμο και περιμένει αλλά δεν ξέρουμε τι.
3/2017 Τριτοκοσμικές σκηνές στο κέντρο Υγείας - Ανοιχτή επιστολή του Αντιδημάρχου Στούπα Θεόδωρου προς Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


⇨⇨⇨Η ομάδα της Μεδεών Κατούνας δίνει αγώνες παραμονής στην β΄  κατηγορία ΕΠΣΑ τοπικού Αιτωλοακαρνανίας ενώ η ομάδα είχε – βαθμούς και αποφεύγει τον υποβιβασμό μιας και έδωσε μπαράζ με την ομάδα του Αρχοντοχωρίου.  
⇨⇨⇨Ο απρόσμενος και τραυματισμός του συγχωριανού μας Βασίλη Προξενιά στο μπαράζ με την ομάδα του Αρχοντοχωρίου που ήταν νικητήριος μεν αλλά ο βαρύς τραυματισμός επισκίασε την χαρά των συγχωριανών μας. Ο τραυματισμός αυτός προήλθε μετά από σύγκρουση του Βασίλη με τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας που δυστυχώς ήταν και αυτός Κατουνιώτης  τον Δημήτριο Μπουμπούλη που αγωνίζονταν με τα χρώματα της αντίπαλης ομάδας  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ⇨⇨⇨Με υπερηφάνεια παρέλασαν τα σχολεία της Κατούνας την 25 Μαρτίου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ ΠΕΝΘΗ: Αυτοί που έφυγαν μα ζουν πάντα μέσα στις καρδιές μας το τρίμηνο (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) 2017 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


ΘΑΝΟΝΤΕΣ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΧΩΡΙΟ 
Κοθρούλας Δημήτριος του Στεφάνου
5/1/17
Κονοπίνας
Λούντζης Ευστάθιος του Κωνσταντίνου
11/1/17
Τρύφου
Τζαβίδης Αντώνιος του Κωνσταντίνου
15/1/17
Κατούνας
Γερονικολός  Χρήστος του Δημητρίου
16/1/17
Κονοπίνας
Βασιλείου Τσάφου του Γεωργίου
16/1/17
Τρύφου
Προξενιάς Παναγιώτης του Βασιλείου
18/1/17
Κατούνας
Μαλακάσας Σπυρίδων του Ιωάννη
18/1/17
Κατούνας
Φοραδούλα Γιαννούλα του Γεωργίου
21/1/17
Κομπωτής
Ζαφείρη Μηλιά του Χαραλάμπους
24/1/17
Αετός
Πατσιρογιάννης Νικόλαος του Ευάγγελου
31/1/17
Κατούνας
Μανώλη Μαρία του Ευσταθίου
31/1/17
Κατούνας
Τζούρος  Άγγελος του Βασιλείου
3/2/17
Κατούνας
Σεραφή Ισμήνη του Αθανασίου
5/2/17
Κατούνας
Τρύπας Δημήτριος του Γεωργίου
6/2/17
Κατούνας
Προξενιά Ουρανία του Γεωργίου
8/2/17
Κατούνας
Μπουμπούλης Βασίλειος του Γεωργίου
9/2/17
Κατούνας
Μπούκουρα Θωμούλα του Αθανασίου
9/2/17
Τρύφου
Μωραϊτη Βασιλική του Νικολάου
16/2/17
Κατούνας
Νάκος Ταξιάρχης του Αθανασίου
19/2/17
Κατούνας
Κολοκύθα Κασσιανή του Νικολάου
1/3/17
Κονοπίνας
Μπύρος Γεώργιος του Βησσαρίου
7/3/17
Τρύφου
Μαγαζής Παναγιώτης του Θεοφάνη
13/3/17
Κατούνας
Κωλέτσης Θεοχάρης του Αποστόλου
20/3/17
Κατούνας

⇨⇨⇨Γίνονται θεσμός πλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κατούνα.
Την Παρασκευή 31/3/2017 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

_______________________________________________________________________
ΑΠΡΙΛΙΟΣ


⇨⇨⇨Η Αθηνά Καρέλου δημοτική Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη, που είχε έρθει πρώτη σε ψήφους το 2014 σαν γυναίκα στην Κατούνα εκτός από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου αναβαθμίζεται και γίνεται και Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Μέριμνας του Δήμου 

⇨⇨⇨Συναυλία ύμνων Μεγάλης Εβδομάδος στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Κατούνας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ⇨⇨⇨4/2017 Πάσχα στο χωριό. 
Για μια ακόμα φορά πλήθος κόσμου έρχεται στο χωριό μας για Πάσχα. έγινε πλέον πραγματικότητα το "Πάσχα στο Χωριό Χριστούγεννα στην Πόλη" ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Την Κυριακή 16/4/2017  μια ξεχωριστή βραδιά με την φωνή της Ειρήνης Λώλου στο Cafe-Music Hall «Picadilly» στην πλατεία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
⇨⇨⇨Ξαναχτύπησε και πάλι φέτος για τον εσπερινό παραμονής της εορτής του Αγίου Γεωργίου στην Βελαώρα Κατούνας. Ενω ο δρόμος παρουσιάζει δυσκολίες για να ανέβει κανείς.  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Έφυγε από κοντά μας 23/4/2017 σε ηλικία 49 ετών ο Βελισάριος Βάσσης του Χρήστου και της Γιαννούλας. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Κατωμερήσια.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


⇨⇨⇨Η κατασκευή του γηπέδου συνεχίζεται, τόνους χώμα κουβαλούν τα φορτηγά. Η τοποθέτηση  φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Κατούνας ήταν ένα όνειρο πολλών ετών, που ο Δήμος το κάνει πραγματικότητα. Γίνεται η σπορά και πολλές εργασίες στο γήπεδο όπως εγκατάσταση αυτόματου ποτισμού.  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ --- ΚΙ ΕΔΩ
 

⇨⇨⇨Την Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 ανακοινώνετε η  παραίτηση του επιτυχημένου προέδρου της ομάδας Χρήστου Στραβοκέφαλου και μας προβληματίζει μιας και η ομάδα πάει καλά όπως και οι εργασίες στο Γήπεδο, ενώ στην ομάδα αναλαμβάνει πρόεδρος ο Βασίλης Κολύδας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ_______________________________________________________________________
___
    ΜΑΙΟΣ  2017 

⇨⇨⇨5/2017 Εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ιππικό όμιλο Κατούνας. Πρόεδρος: Χρήστος Νίκου, Αντιπρόεδρος: Λύσαρης Αθανάσιος, Γεν. Γραμματέας: Λύσσαρης Χρήστος, Ταμίας: Κουτιβής Αθανάσιος. Αναπ. Μέλη: Ζαρκαδούλας Φίλιππος, Λύσσαρης Αθανάσιος και Καραμπέκιος Δημήτριος. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Ο Κατουνιώτης ποδοσφαιριστής Χαντάκιας Δημήτριος αγωνίζεται στον Παναιτωλικό και κάνει μεγάλες εμφανίσεις. Δημοσιεύματα και φήμες λένε πως θα πάρει μεταγραφή στον Παναθηναικό. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Φωτιά ξέσπασε σε παλιά αποθήκη με ξύλα πολύ κοντά στο χωριό της Κατούνας. Τρία αυτοκίνητα της πυροσβεστικής έφθασαν για την κατάσβεσή τηςΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ⇨⇨⇨Η ενορία του Αγίου Αθανασίου Κατούνας γιόρτασε την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου  Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Μεγάλου (2 Μαΐου) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ➽➽➽ ΚΑΤΟΥΝΑ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ Το 2017 ήρθε ένα έργο  ο δρόμος – όνειρο πολλών δεκαετιών, μήκους 8,160 μέτρων, από τα καλύτερα όνειρα της Κατούνας για να βγει προς την Θάλασσα, η έγκριση του δρόμου Κατούνα - Λουτράκι, ποιος το περίμενε αλήθεια κατόρθωσε η Δημοτική Αρχή να το εντάξει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 3.550.000,00€. Τα έργα που υλοποιούνται ήδη ή προγραμματίζονται στην περιοχή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
⇨⇨⇨Ούτε εφημερίδες δεν κυκλοφορούν στην Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

_________________________________________________________________________
                                       ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 


⇨⇨⇨Τοποθετήθηκαν στύλοι φωτισμού στο Λουτράκι Κατούνας.  Τουλάχιστον σε δέκα σημεία τα οποία ήταν στα σκοτάδια τοποθετήθηκαν στύλοι με φωτισμό στον οικισμό του Λουτρακίου Κατούνας. Τα σημεία που τοποθετήθηκαν είναι η κεντρική οδός που δεν είχε καθόλου φως τόσα χρόνια. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
⇨⇨⇨Πρωτόγνωρη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στην Κατούνα που διοργάνωσε το Κέντρο Μέριμνας
Στην εκδήλωση συμμετείχαν : το Δημόσιο  ΙΕΚ Βόνιτσας, το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδος

το  Ιδιωτικό ΙΕΚ Τομή Αγρινίου, ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το Γυναικείο Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπίνας ” Οι Δώδεκα Απόστολοι “, και το χορευτικό των κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ⇨⇨⇨Το χρυσό πιάτο ήταν από την Κωνωπίνα. Αποτελέσματα διαγωνισμού από το 1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας στην Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ----ΚΙ ΕΔΩ


⇨⇨⇨Μεγάλος καύσωνας νωρίς νωρίς ξεκίνησε  φέτος απο τον Ιούνιο και ο Δήμος αναγκάζεται να αφήσει ανοιχτές για τον Κόσμο αίθουσες με κλιματισμό για τους πολίτες σε Πάλαιρο, Κατούνα, Βόνιτσα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Η καθαριότητα σε όλο το χωριό τα κοιμητήρια αλλά και τα χόρτα στους δρόμους εντός και εκτός χωριού συνεχίζονται, επίσης έρχονται και νέοι κάδοι στην Κατούνα  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ----ΚΙ ΕΔΩ
⇨⇨⇨Πραγματοποιήθηκε στη Νήσσα Μεδεώνος η καθιερωμένη εκδήλωση του Ιππικού ομίλου, 9ο Αντάμωμα καβαλάρηδων και φίλων του αλόγο δεν τους σταμάτησε ουτε και η  πρωινή βροχή. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Εκδρομή του ΚΑΠΗ, με την συμβολή του Κέντρου Μέριμνας και ανάπτυξης του Δήμου-Ακτίου Βόνιτσας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδρομή των ΚΑΠΗ Κατούνας στην Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο. 
⇨⇨⇨Την Τετάρτης 28 Ιουνίου κυνηγοί μετάλλων ξήλωσαν και άρπαξαν χάλκινους αγωγούς αλεξικέραυνου μήκους 500 περίπου μέτρων, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. από το Γυμνάσιο της Κατούνας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
⇨⇨⇨5/2017 
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Μεδεώνος παρουσίασαν την Κωμωδία «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

⇨⇨⇨Μια Κατουνιώτισσα 16 ετών στην ομάδα του Ατρομήτου Αθηνών, είναι η πρώτη γυναίκα που αγωνίζεται σε επίσημο πρωτάθλημα.
⇨⇨⇨ 5/2017 Επισκευάσθηκαν και στεγανοποιήθηκαν οι υδατοδεξαμενές της Κατούνας έτσι ώστε να πίνουμε καθαρό νερό. Οι υδατοδεξαμενές βρίσκονται  στο αλσύλλιο στο ψηλότερο σημείο του χωριού μας και μέσα σ’ αυτές συσσωρεύεται το νερό που έρχεται από τα δυο εξωτερικά δίκτυα από τις πηγές του κεφαλόβρυσου μέσω των οποίων υδρεύεται η Κατούνα, η Κωνωπίνα και το Λουτράκι. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
⇨⇨⇨Προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας σε Ιερές Μονές Βιωτίας, Φθιώτιδος και Χαλκίδος ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
________________________________________________________________________
Μέρος β' Η χρονιά 2017 που πέρασε 

Το 2017 έφυγε παίρνοντας μαζί του πολλά καλά και κακά φτιάχνοντάς τα αναμνήσεις. Θα αναφέρουμε μερικά γεγονότα που πιστεύουμε σηματοδότησαν το 2017, ας μείνουμε λίγο σ’ αυτά και ας κρατήσουμε όποιο από αυτά θέλουμε στη σκέψη μας. 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ➽➽➽ Η είδηση που ξάφνιασε και από εμάς έμαθε ο κόσμος !!! Ένα ακόμα πλήγμα για την Κατούνα, σε δύσκολους καιρούς για το χωριό μας, φεύγει ο συγχωριανός μας αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τριάντης σε ενορία του Αγρινίου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Παράδειγμα προς μίμηση ο Βαγγέλης Μανώλης με την εργατικότητά του  που μπήκε με οχτάμηνο στο Δήμο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017 Φωτιά ξέσπασε λίγο έξω από την Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Στα σκοτάδια η Κατούνα και η γύρω περιοχή ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ➽➽➽ Έκλεψαν τους χάλκινους αγωγούς αλεξικέραυνου από το Λύκειο Κατούνας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Κυριακή 9/7/2017 αποχαιρετιστήριο του Πάτερ Νεκτάριου Τριάντη σαν εφημέριος του Αγίου Αθανασίου Κατούνας " Είναι πολύ δύσκολο να πεις αντίο σε ανθρώπους που σ’ αγαπάνε" ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Ο Δημήτρης Χαντάκιας επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Παναιτωλικό.Ο νεαρός συγκαταλέγεται στα next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ .........ΚΙ ΕΔΩ

➽➽➽ Ξεκινούν τα μπάνια από Κατούνα -Μύτικα απο το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στον ιστορικό οικισμό στην περιοχή Μπόικος Κατούνας, κράτησε και το φέτος έθιμο και πολλοί συγχωριανοί μας γλέντησαν και έκατσαν μέχρι αργά το βράδυ  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ------ΚΙ ΕΔΩ
 ➽➽➽ Γέμισε η Κατούνα πελαργόπουλα. Οι πελαργοί φέτος έχουν την φωλιά τους σε στύλο της ΔΕΗ δίπλα στην Αγία Παρασκευή Κατούνας, αλλά δεν ξεχνούν και επιστρέφουν στον τρούλο του Αγίου Αθανασίου Κατούνας που είναι η παλιά φωλιά τους. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽  Σωτήρης Προδρομίτης Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας: Έπρεπε να ντρέπονται !!!  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ➽➽➽  Ο Βασίλης και η Θώμη στη Λυγιά Λευκάδας στο μυστικό Κήπο "Δαφνη"  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Στο παραπέντε γλύτωσε το χόρτο του γηπέδου της Κατούνας. Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την χρηματοδότηση των εργασιών του γηπέδου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Αθηνά Καρέλου πήρε το φτυάρι και έριχνε μόνη της άμμο και τσιμέντο σε λακκούβες στην Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ➽➽➽ Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017. Ισχυρή χαλαζόπτωση τώρα στην Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Μεγάλη επιτυχία σημείωσε την Παρασκευή 28/7/2017 στην Κατούνα η 1η ποδηλατοδρομία που διοργανώθηκε από τα ΚΔΑΠ Μεδεώνος αφού έλαβαν μέρος πάρα πολλά παιδιά της Κατούνας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

➽➽➽ Η Πλαγιά βράβευσε τον Βαγγέλη Κουτιβή και τον Γιώργο Μπαρμπαρούση για την προσφορά τους στο πολιτιστικό κίνημα και την συγγραφή βιβλίων. Μεγάλη επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων της Πλαγιάς ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ: Αυτοί που έφυγαν μα ζουν πάντα μέσα στην καρδιά μας για τους μήνες Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Κατσίκα Χρυσούλα του Επαμεινώνδα
14/4/2017
Κατούνας
Σταμάτη Λαμπρινή του Διονυσίου
17/4/2017
Αετός
Νικάκης Βλάσιος του Παύλου
19/4/2017
Τρύφου
Βάσσης Βελισάριος του Χρήστου
22/4/2017
Κατούνας
Τσαμποδήμος Απόστολος του Νικολάου
27/4/2017
Κονοπίνας
Μακρυγιάννης Κωνσταντίνος του Ηλία
30/4/2017
Τρύφου
Νάκου Γιαννούλα του Ιωάννη
3/5/2017
Κατούνας
Τζούρου Σπυριδούλα του Αθανασίου
15/5/2017
Κατούνας
Γκουρζούτας Γρηγόριος του Αθανασίου
23/5/2017
Κατούνας
Καρατσόλα Θεοδώρα του Νικολάου
25/5/2017
Κονοπίνας
Λούντζη Φωτεινή του Αθανασίου
30/5/2017
Κατούνας
Κορομηλά  Αλίκη του Νικολάου
17/6/2017
Κονοπίνας
Μπουμπούλης Αθανάσιος του Λάμπρου
23/6/2017
Κατούνας
Λούντζη Ευαγγελία του Κωνσταντίνου
25/5/2017
Κατούνας


________________________________________________________________________
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 


➽➽➽ Λουτράκι Κατούνας άνοιξε το καφε  στην Παραλία ο Γιώργος Στούπας  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽  Θανατηφόρο δυστύχημα έξω από την Κωνωπίνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Γίνεται παρουσίαση Βιβλίου στο Δημαρχείο Κατούνας στο βιβλίο με τίτλο "Δήμος Εχίνου ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821" του Νίκου Μήτση ➽➽➽ Οι καθαριότητες πριν έρθουν οι Αυγουστιάτικοι παραθεριστές ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ 9-8-2017 Ημέρα επετείου της γνωστής μάχης των ξηρομεριτών την επονομαζόμενη "μάχης του Αετού".  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ 9/8/2017 άγνωστοι έκλεψαν τα σφαγεία Κατούνας κάτι κέρατα έμεινα μόνο από παλιά σφαγιασθέντα ζώα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Η βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολείων Κατούνας έχει γίνει ποια θεσμός είχε ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια περίπου από το Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας "Φίλιππος ο Ακαρνάν" και συνεχίσθηκε στις μέρες μας από την κοινότητα και το Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Πρώτη φορά το KATOUNA NEWS ένα βίντεο από ψηλά, που δείχνει όλη την Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Με δάκρυα συγκίνησης ο Χρυσόστομος Πατούλας ευχαρίστησε τον Κόσμο στην παρουσίαση του βιβλίου του "Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ" ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Οι ανακοίνωση με την κατάσταση των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες εξετάσεις απο το Λύκειο Κατούνας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Κάτω από μεγάλη συγκίνηση έγινε η βράβευση της γιατρίνας μας Ειρήνης Ζασμπαλά στην πλατεία,  για την μεγάλη προσφορά της στην Κατούνα και τα γύρω χωριά από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Εγκαταστάθηκε μόνιμα γερόντισσα στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στον ποντιακό συνοικισμό Αγίου Νικολάου Κατούνας  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Πρώτος των πρώτων στις Πανελλήνιες ο Θανάσης Ζαμπάρας «από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου με (19.242)", εγγονός του αείμνηστου Παπαθανάση Κουτιβή από την Κατούνα μπαίνει Ιατρική όπως και οι άλλες δύο εγγονές του σπουδάζουν το ίδιο, ενώ η τρίτη στη Νομική. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ..........ΚΙ ΕΔΩ

➽➽➽  Ξεκίνησε την προετοιμασία της η Ιστορική ομάδα του Α.Μ.Σ Μεδεών Κατούνας. Η πολλά υποσχόμενη ομάδα της Κατούνας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία φέτος. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


________________________________________________________________________

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 


➽➽➽ Μέγα λάθος του Δήμου!!! Ξηλώνεται οριστικά το παλιό παραδοσιακό περίπτερο του Θεόδωρου "Λάκια" ΤΖούρου που ήταν εμπρός από το Δημαρχείο, δεν ξέρουμε αν η ενέργεια αυτή ήταν σωστή του Δήμου, διότι μπορούσε να μείνει φτιάχνοντας το παραδοσιακό χωρίς να το έχει κανένας, μόνο και μόνο επειδή ήταν συνδεδεμένο με την παράδοση του χωριού μας, εκεί μπορουσαν να μπουν πολλά πράγματα ανακοινώσεις παλιές εφημερίδες και πολλά άλλα. 

➽➽➽ Ο Κατουνιώτης Χρήστος Τομαράς αγωνίζεται σε ομάδα της Αυστραλίας πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ στην Αυστραλία και κάνει το γύρο του διαδικτύου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Πρώτη φορά στο Ψαλτήρι η γεροόντισσα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Ο Αγιασμός των σχολείων της Κατούνας παρουσία του Δημάρχου Γεώργιου Αποστολάκη ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ......ΚΙ ΕΔΩ
➽➽➽ Κατασκευάζονται γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ στολίδια για την περιοχή μας από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Εθελοντική Αιμοδοσία  διοργάνωσε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατούνας «Αρχαία Μεδεώνα», σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νοσοκομείου Αγρινίου, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη στο χωριό μας την Κατούνα το Σεπτέμβριο που μας πέρασε και δεν είναι άλλο από τον άδικο χαμό του αγαπητού φίλου και συγχωριανού Θανάση Τομαρά.
Το καλοκαίρι ο Θανάσης ήρθε από Αυστραλία που κατοικεί τα τελευταία χρόνια με την οικογένεια του στην Ελλάδα, εδώ αντάμωσε τη μάνα του συγγενείς και πολλούς φίλους είτε συγχωριανούς που κατοικούν στο χωριό μας είτε στο εξωτερικό, αντάμωσε επίσης με πολλούς φίλους σε ολόκληρη την Ελλάδα. 
Το συνήθιζε άλλωστε ο Θανάσης  να έρχεται τα καλοκαίρια, όσα καλά και να είχε στο εξωτερικό την Ελλάδα δεν την άλλαζε. Φέτος κατά κοινή ομολογία ήταν ένας άλλος Θανάσης πολύ πιο ανοιχτός, πιο φιλικός δεν άφησε άνθρωπο που να μην τον χαιρετήσει.
Όταν το Καλοκαίρι τέλειωνε και τα χωριά άδειασαν από τους επισκέπτες ο Θανάσης πήγε στα Γιάννενα όπου ήταν το δεύτερο εν Ελλάδι αγαπημένο του μέρος.

Ένα βράδυ στις 10 περίπου μια βόλτα με κάποιο φίλο του με μηχανή του στοίχισε την ζωή, αυτό ήταν, ο Θανάσης έφυγε για πάντα. Την ημέρα της κηδείας ΣΑΒΒΑΤΟ 30/9/2017  του έγινε  λαϊκό προσκλητήριο με χιλιάδες κόσμου να τον ακολουθούν στην τελευταία του κατοικία. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ...ΚΙ ΕΔΩ......ΚΙ ΕΔΩ

➽➽➽ Είπαμε το νερό νεράκι....Τεράστιο πρόβλημα σε όλη την περιοχή όπως και στην Κατούνα η έλλειψη νερού
το φετινό καλοκαίρι. Στερέψανε τα πάντα το Καλοκαίρι του 2017  και θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια μιας και ήταν η πιο παρατεταμένη ξηρασία. Η στάθμη του νερού στο Κεφαλόβρυσο είχε πέσει στο ελάχιστο για τα χρονικά μας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


________________________________________________________
                                     
                                               ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 


➽➽➽ Πρώτη φορά στα μετάλλια του 18ου Ακτίου δρόμου απεικονίζεται ο Φίλιππος ο Ακαρνάν (γιατρός του Μ.Αλέξανδρου με καταγωγή από την Αρχαία Μεδεών) Μεγάλη επιτυχία ο 18ος Άκτιος Δρόμος ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ➽➽➽ Ιδρύθηκε χορευτικό τμήμα για μικρούς και μεγάλους στην Κατούνα  και θα υπάγεται καταρχήν στο Σύλλογο Γυναικών Κατούνας - Μεδεώνος. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ➽➽➽  Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος εφημέριος της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας Π. Νικόλαος Μακρυπούλιας (Βίντεο-Φωτό). ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ➽➽➽  Γιώργος Αποστολάκης: Το είχαμε υποσχεθεί το υλοποιήσαμε, προχωράμε.  Γίνονται τα εγκαίνια στο γήπεδο από τον συγχωριανό μας Π. Νεκτάριο Τριάντη παρουσία του Δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας Γεωργίου Αποστολάκη και η ομάδα της Κατούνας αγωνίζεται σ’ αυτό ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ......... ΚΙ ΕΔΩ......ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


➽➽➽ Επιτέλους άλλαξε ο καιρός τέλος Οκτωβρίου και έπιασε βροχή. Η Νήσσα στέρεψε, οι πηγές βγάζουν νερό κάτω από 40%, η στάθμη της Λίμνης έπεσε σε πρωτοφανή επίπεδα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Αγιασμός για την έναρξη των Κατηχητικών σχολείων και λοιπών δραστηριοτήτων της ενορίας μας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 
➽➽➽ Και το όνομα αυτής Θεοδώρα - Νεκταρία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 
➽➽➽ Πρώτος αγώνας με νίκη στο νέο γήπεδο Μεδεών Κατούνας - Αετός Ξηρομέρου 2-0 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ➽➽➽  Ο Μάνος Λιγνός και η σύζυγός του Μαίρη Ζώη βάπτισαν το Κοριτσάκι τους στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Γλυφάδα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 


➽➽➽ Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου» Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας την Δευτέρα 23/10/2017 στην Κατούνα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Επιτέλους έπιασε βροχή 23 Οκτωβρίου μετά από τόσους μήνες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Γιορτάσθηκε με κάθε επισημότητα  η Επέτειος του ΟΧΙ 28η Οκτωβρίου στην Κατούνα στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε και το παρόν ο Δήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ........ ΚΙ ΕΔΩ
➽➽➽ Αυτοί που έφυγαν μα ζουν πάντα μέσα στις καρδιές μας από την Ενότητα Μεδεώνος (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος)  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

      ΘΑΝΟΝΤΕΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Πανέτα Αθανασία του Θεοδώρου6/7/2017Κατούνας
Γερονικολού Μαρία του Γεωργίου6/7/2017Κονοπίνας
Γερονικολός Γεώργιος του Μόδεστου9/7/2017Κονοπίνας
Καραμπούλης Νικόλαος του Ιωάννη9/7/2017Κομπωτής
Θεoδώρου Θωμάς του Χριστοδούλου14/7/2017Κατούνας
Αναγνωστέλου Μαρία του Γεωργίου26/7/2017Αετός
Καραμπέκιου Παρασκευή του Δημητρίου2/8/2017Κονοπίνας
Φραγκάκη Ευαγγελία του Θεοδώρου5/8/2017Κονοπίνας
Ζαρκαδούλα Καλλιόπη του Βασιλείου7/8/2017Κατούνας
Κουτσοφέγγης Φώτιος του Νικολάου6/8/2017Κονοπίνας
Νίκος Κωνσταντίνος του Νικολάου9/8/2017Τρύφος
Κατσιγιάννης Κωνσταντίνος του Ιωάννη31/8/2017Αετός
Καραμπούλη Βικτωρία του Σπυρίδων4/9/2017Κομπωτής
Τσίντος Μάρκος του Νικολάου 8/9/2017Τρύφος
Τομαράς Αθανάσιος του Χρήστου28/9/2017Κατούνας


_______________________________________________________________________________

                      Μέρος Γ'     Η χρονιά 2017 που πέρασε __________________________________________


                                                ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 

➽➽➽ Νοέμβρης και ανομβρία ακόμα στην Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Ορκίστηκε η Κωνσταντίνα Καραΐσκου του Δημητρίου σαν Υπάλληλος στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας από τις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Πεζοπορία στα Ακαρνανικά όρη στην κορυφή Μπούμστος ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Εκδρομή της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας σε Θεσπρωτία και ΖάλογγοlΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Το κατηχητικό έπαιξε ποδόσφαιρο. Περίπατος Κατηχητικών Σχολείων Αγίου Αθανασίου Κατούνας στο γήπεδο του χωριού μαςΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽  O Θανάσης Μαγκλάρας είναι ο Κατουνιώτης που τερμάτισε στον 35ο κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ στα 10χλμ έλαβαν μέρος ο Παναγιώτης Μαλτέζος και ο Σπύρος Ρόζος επίσης από την Κατούνα.  
➽➽➽ H Ελένα που ήρθε από την Σουηδία  στο πάμε πακέτο  Βίκυ Χατζηβασιλείου  και ψάχνει τους βιολογικούς της γονείς στην Ελλάδα ψάχνει και στην Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
➽➽➽ Ο Θανάσης Νίκου απ την Κατούνα και ο Πάνος Κασόλας απ το Μοναστηράκι και  προσφέρουν νοστιμιές με γούστο στο Gousto di Gretsia στην Πινδάρου 16-20 και Σόλωνος στο Κολωνάκι και ΦΥΣΙΚΑ στηρίζουμε τους συντοπίτες μας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ➽➽➽ Ίδρυση Φιλαρμονικής ξεκίνησαν τα μαθήματα. Το όραμα για την ανάδειξη του πολιτισμού, για την δημιουργία μιας καλλιτεχνικής κυψέλης στην Κατούνα, το αποτέλεσμα μιας κοινής, μεγάλης προσπάθειας με το  Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας είναι η ίδρυση της φιλαρμονικής στην Κατούνα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ THE LAST OF THE MOHICANS: Ομαλά διεξάγεται και στην Κατούνα η ψηφοφορία για την ανάδειξη του αρχηγού του ενιαίου φορέα. Πρώτος απ' όλους ψήφισε ο Μπάρμπα Τάκης Κουτιβής ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ...........ΚΙ ΕΔΩ➽➽➽ Εκλογές για τον ενιαίο πολιτικό φορέα στην Κατούνα, στον πρώτο γύρο ψήφισαν  157, στο δεύτερο γύρο ψήφισαν 76 και μπήκαν και τα αρνάκια στο εκλογικό κέντρο ενώ ο Ανδρουλάκης βγήκε πρώτος. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Τι οδήγησε στην παραίτηση τον προπονητή Κώστα Χαντάκια της Μεδεών Κατούνας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Η μόνη βιώσιμη λύση είναι η γεώτρηση, για την αποκατάσταση των προβλημάτων ύδρευσης σε Κατούνα και Κωνωπίνα, παράλληλα με την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου. (Είναι ο πρώτος δήμαρχος που παραδέχεται πως το δίκτυό μας έχει σωλήνες αμίαντου)  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Αχιλλέας Tασούλης : Καταδρομέας ο πιο σέξι εκτροφέας ελαφιών που ζει στην Κατούνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Κατούνα: Έκλεψαν 38 σακιά με ελιές από το λιοστάσι ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
________________________________________________________________________


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 

➽➽➽ Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αιτωλ/νία και στην Κατούνα. Αρκετά προβλήματα και καταστροφές, έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών και στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ Στις 8/12/2017 το απόγευμα η πλατεία της Κατούνας γέμισε με παιδιά και γλυκές μελωδίες στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έγινε για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ➽➽➽ ΚΑΤΟΥΝΑ: Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου και πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Εσπερινό στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ......ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ .....ΚΑΙ VIDEO......ΚΙ ΕΔΩ
➽➽➽ Ισοπαλία το μεγάλο ντέρμπι Μεδεων Κατούνας-Αλυζιακός Μύτικα 1-1 (δείτε το γκολ σε Βίντεο)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Γέμισε συνθήματα της Χρυσής αυγής η Κατούνα στην είσοδο του χωριού μέρες Χριστουγέννων, αδιαφορία από τους Κατουνιώτες .  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
➽➽➽ Ένας Κατουνιώτικος γάμος στην Ρόδο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽Κατέβασε το ποτάμι της νήσσας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Τα μικρά του Νηπιαγωγείου και του Σχολείου στόλισαν το δένδρο και είπαν τα κάλαντα στην πλατεία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
➽➽➽ Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών του Αγίου Αθανασίου Κατούνας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ Μεδεώνος➽➽➽ Για 5η χρονιά σε μια ηλιόλουστη μέρα στην Πλατεία συνεχίζεται η γιορτή τσιγαρίδας. Ένα έθιμο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια στις Φυτείες και γίνεται στα περισσότερα χωριά του Ξηρομέρου. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Τα κάλαντα στην Κατούνα από τα παιδιά της Φιλαρμονικής ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


➽➽➽ ΚΑΤΟΥΝΑ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ Το 2017 ήρθε ένα έργο  ο δρόμος – όνειρο πολλών δεκαετιών, μήκους 8,160 μέτρων, από τα καλύτερα όνειρα της Κατούνας για να βγει προς την Θάλασσα, η έγκριση του δρόμου Κατούνα - Λουτράκι, ποιος το περίμενε αλήθεια κατόρθωσε η Δημοτική Αρχή να το εντάξει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 3.550.000,00€. Τα έργα που υλοποιούνται ήδη ή προγραμματίζονται στην περιοχή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Αναλαμβάνει και επίσημα νέος προπονητής της Μεδεών Κατούνας ο Κώστας Λιανός μετά την παραίτηση του Κώστα Χαντάκια  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

➽➽➽ Αυτοί που έφυγαν μα θα ζουν πάντα μέσα στις καρδιές μας από την Ενότητα Μεδεώνος (Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος)

1 ) Αθηνά Τζούρου τ. Νικολάου (8/10), συζ. Γερασίμου, ετών 76, Κατούνα.
2 ) Μπουφογιάννης Βάγιας τ. Ιωάννη (9/10), ετών 98, Τρύφου.
3 ) Μακρή Αγγελική τ. Κωνσταντίνου (14/10), συζ. Ιωάννη, ετών 82, Κομπωτή.
4 ) Σαμαντάς Αθανάσιος τ. Χαραλάμπους (16/10), ετών 85, Κατούνα.
5 ) Σαλοδημήτρης Αθανάσιος τ. Παναγιώτη (18/10), ετών 90, Κατούνα.
6 ) Γερονικολός Χρήστος τ. Κωνσταντίνου (1/11), ετών 66, Κονοπίνα.
7 ) Βλαχογιάννη Κασσιανή τ. Σπυρίδωνα (04/11), Χα Γεωργίου, ετών 94, Τρύφου.
8 ) Δημητρουλή Παρασκευή τ. Αθανασίου Κουτιβή, (11/11), Χα Σωτηρίου,
9 ) Μούχας Ευστράτιος τ. Ιωάννη (14/11), ετών 83, Κατούνα.
10)Ντέμου Μαγδαλινή τ. Αναστασίου (02/12), Χα Λάμπρου, ετών 88, Αετός.
11)Μαγαζή Αθανασία τ. Ευσταθίου Μαγαζή (04/12), ετών 87, Κατούνα.
12)Τασιά Αικατερίνη τ. Δημητρίου (06/12), σύζ. Στεφάνου, ετών 82, Κατούνα.
13)Κοτρόπουλος Σταμούλης Ευστράτιος τ. Δημητρίου, (09/12), ετών 71, Κατούνα.
14)Σταμάτη Μαρία τ. Κωνσταντίνου (14/12),Χα Αλεξάνδρου, ετών 71, Αετός.
15)Σταμάτη Αντιγόνη τ. Κωνσταντίνου (15/12), Χα Παναγιώτη, ετών 87, Αετός.
16)Μπάκας Κωνσταντίνος τ. Αριστείδη (25/12), ετών 85, Κατούνα.
17)Μπουμπούλη Φρειδερίκη τ. Ιωάννη (26/12), Χα Ιωάννη, ετών 78, Κατούνα.

    ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ