Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος – Τον «γάζωσαν» με 22 σφαίρες

Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι στον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισαν να τον πυροβολούν γιατί το αμάξι, μάρκας BMW, ήταν θωρακισμένο.
Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος: Η «Greek Mafia», ο Άκης και το… ελικόπτερο Ο Βασίλης Στεφανάκος ήταν ένας από τους πλέον γνωστούς βαρυποινίτες της Ελλάδας. Έχει χαρακτηρισθεί ως «νονός των νονών» και αρχηγός της «Greek Mafia». Στο προσκήνιο είχε έρθει και ένα «θερμό επεισόδιο» στο οποίο φέρεται να ενεπλάκη στις φυλακές Κορυδαλλού με τον Άκη Τσοχατζόπουλου.
Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία που διέπραξε ο Αλκέτ Ριζάι στις 26 Αυγούστου 2006 σε καφενείο στο Περιστέρι.
Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην απόδραση με ελικόπτερο των βαρυποινιτών Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Τον Δεκέμβριο του 2006 είχε καταδικασθεί σε 14.5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.
Η σύλληψή του έγινε τον Ιανουάριο του 2008 στο Χαϊδαρι κι ενώ εις βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης.
Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2016, ύστερα από περίπου 8 χρόνια φυλάκισης.
google page rank