Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Δραματικές εξελίξεις για τους 2 αιχμαλώτους στρατιωτικούς

Ο «τσάρος» κράτησε την υπόσχεση που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε από τον «σουλτάνο» να βγάλει από τη φυλακή τους δύο Έλληνες - Ο Τούρκος πρόεδρος αρνήθηκε συνδέοντας το θέμα με την κράτηση των οχτώ Τούρκων που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα
Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα, ο τελευταίος φέρεται να έθεσε στον Τούρκο ομόλογο του, το θέμα της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κράτησε την υπόσχεση του απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, να θίξει δηλαδή το θέμα των στρατιωτικών στον Ερντογάν, παίρνοντας ωστόσο αρνητική απάντηση.
Συγκεκριμένα η απάντηση του Τούρκου Προέδρου ήταν άμεση και αρνητική. Ανέφερε πως δεν σκοπεύει να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς καθώς η Αθήνα έχει στην κατοχή της τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, την έκδοση των οποίων ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς.
Η απάντηση του Τούρκου προέδρου πάντως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την επίσημη θέση που ήδη έχει διατυπώσει η Άγκυρα ότι δεν συσχετίζει τα δυο θέματα
google page rank