Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ-ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Τρεις μήνες παλεύει να ξαναστήσει το νοικοκυριό του ο Γ.Κ από την Πλαγιά , αφού το σπίτι του καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόκειται για ένα διώροφο σπίτι στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ‘ όπου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης (20 Φεβρουαρίου 2018) καταστράφηκε. Η πυρκαγιά ξεκίνησε απο τον 1ο όροφο και γρήγορα εξαπλώθηκε καταστρέφοντας ότι βρήκε στο πέρασμά της. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς η διπλοκατοικία. Στο σημείο είχαν σπεύσει τρία πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας, ενώ το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμοί καθώς οι ιδιοκτήτες εκείνη την ώρα απουσίαζαν. 

Στην έκκληση της οικογένειας για βοήθεια ανταποκρίθηκε ο δήμος, μετά από αίτημα της ίδιας της οικογένειας. Μάλιστα ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας λαμβάνοντας υπόψη ότι υπήρξε ολική καταστροφή της οικίας και με βάση το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, από το οποίο προκύπτει ότι το εισόδημα του ιδίου, αλλά και στο γεγονός ότι η σύζυγός του δεν έχει κανένα εισόδημα, αλλά και την έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, στην οποία αναφέρεται ότι καταστράφηκε ολοσχερώς ο πρώτος όροφος και κατέπεσε η στέγη του διώροφου κτιρίου, κάηκαν έπιπλα γενιά και οι ηλεκτρικές οικιακές συσκευές απάντησε θετικά στο αίτημα. Ενέκρινε λοιπόν ο δήμος και μάλιστα με ομοφωνία όλων των δημοτικών συμβούλων τη χορήγηση χρηματικού βοηθήματος για Οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 € στον άτυχο κάτοικο της Τ.Κ. Πλαγιάς για την κάλυψη των αναγκών .
google page rank