Ετικέτες

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

KAI τώρα σειρά έχει η Βόνιτσα. Περνάει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο το έργο κατασκευής «Σύνδεση Χώρας –Αγίας Παρασκευής με ξύλινη πεζογέφυρα μιας και ήρθε η έγκριση.


Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ποσό 555.000,00 € η πρόταση του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας για την κατασκευή πεζογέφυρας που θα συνδέει την Αγία Παρασκευή με την Περιοχή Χώρα της Βόνιτσας και ήρθε η έγκριση από το οικονομίας και Ανάπτυξης 22/5/2018. Περνάει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στη Βόνιτσα και στην συνέχεια έρχεται η Δημοπράτηση.
Η  περιοχή κατασκευής της ξύλινης πεζογέφυρας βρίσκεται στο νότιο μέρος του Αμβρακικού κόλπου στη Βόνιτσα και ειδικότερα γειτνιάζει με τη λιμνοθάλασσα «Λιμένι» ή «Μυρτάρι». Τόσο ολόκληρη η περιοχή του Αμβρακικού κόλπου όσο και ειδικότερα η περιοχή παρέμβασης αποτελούν περιοχές ευρύτατα γνωστές σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο για τη διαφορετικότητα των οικοσυστημάτων τους.
Η κατασκευή της ξύλινης πεζογέφυρας θα λύσει ένα χρονίζων πρόβλημα των κατοίκων της πόλης και των τουριστών. Το μήκος της περίπου 140μ αποτελεί ταυτόχρονα και το μικρότερο δυνατό μήκος για την κάλυψη της εν λόγω απόστασης.
Το έργο με την κατασκευή του θα είναι άμεσα λειτουργικό και θα είναι αξιοποιήσιμο από το Δήμο.
Παρόλο που το απαράμιλλης  φυσικής ομορφιάς αυτό τοπίο της Αγ. Παρασκευής είναι από άποψη τοπογραφίας τόσο κοντά στον πολεοδομικό ιστό της πόλης εντούτοις για να το προσεγγίσει κανείς οδικώς απαιτείται να διανύσει μία διαδρομή 5χλμ. περίπου εκ των οποίων τα 2,4 από αυτά είναι χωματόδρομος.
Η λειτουργική σύνδεση των δύο περιοχών θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης της περιοχής μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο αειφόρου ανάπτυξης με παρεμβάσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία και θα συνάδουν με τις ιδιαιτερότητες και τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Αποτελεί μια  κατασκευή ξυλοδιαδρόμου – πεζογέφυρας για την απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινωνικού συνόλου στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής. Η κατασκευή της πεζογέφυρας θα πραγματοποιηθεί στις ήδη υπάρχουσες προβλήτες που υπάρχουν μειώνοντας περαιτέρω τις όποιες παρεμβάσεις στο φυσικό τοπίο και η θεμελίωση θα γίνει με την ξύλινους πασσάλους διαποτισμένων με κατάλληλες ουσίες για την στεγανοποίησή τους.