Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Αγία Παρασκευή στην Πάλαιρο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση  του Δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας  Γιώργου Αποστολάκη και του  Προέδρου της Παλαίρου Δημητρίου Στάχτιαρη κατά την συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο στις  19/3/2018, έτσι ώστε να παρευρεθεί στις Εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής Παλαίρου.   
Στην συνέχεια πάρθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αρ. 130/2018 στις 16-7-2018 την ανακήρυξη ως Επίτιμου Δημότη Ακτίου-Βόνιτσας στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και την απονομή μεταλλίου του Δήμου.
Το πρακτικό της 8ης/2018 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αναφέρει τα παρακάτω.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 27 Δημοτικών Συμβούλων, βρέθηκαν παρόντες 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι ήτοι: ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 1. Κουνέλης Ιωάννης (Πρόεδρος) 2. Πανταζή Παναγιώτα 3. Σώζος Βασίλειος 4. Τζεφριός Βασίλειος 5. Αποστολάκης Παντελής 6. Πάντας Νικόλαος 7. Ασπρογέρακας Νικόλαος 8. Τραυλός Σωτήριος 9. Στούπας Θεόδωρος 10. Φραδέλος Κων/νος 11. Φερεντίνος Ευθύμιος 12. Γούδας Μιχαήλ 13. Κασόλας Αθανάσιος 14. Προδρομίτης Σωτήριος 15. Βέμη –Καρέλου Αθηνά 16. Μπουμπούλη-Φραγκογιάννη Αφροδίτη 17. Καραμάνης Θωμάς 18. Σαλοδημήτρης Παναγιώτης 19. Κατσαμπίρης Γεώργιος 20. Μπαλατσούρας Κωνσταντίνος 21. Γεροκωστόπουλος Κων/νος 22. Λιάπης Νικόλαος 23. Μωραΐτης Νικόλαος 
ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 1. Καραγιάννης Δημήτριος 2. Λίτου-Σάλλιαρη Βαρβάρα 3. Κατσαβριάς Γεώργιος 4. Σερεπίσου Χριστίνα
Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόμιμα προσκλήθηκαν. 
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος. 
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι των Δ.Κ. Βόνιτσας, Δ.Κ. Παλαίρου, Τ.Κ. Θυρρείου καθώς και ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Βάτου. Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία παραβρέθηκε και η Υπάλληλος του Δήμου Καούρα Γεωργία για την τήρηση των πρακτικών. 
Ο Πρόεδρος εισερχόμενος στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ρώτησε τους έχοντες δικαίωμα ψήφου αν για κάποιους από αυτούς συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 7 του Ν. 2690/1999 και των άρθρων 14 και 58 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να απέχουν από τη συζήτηση του θέματος. Ουδείς εδήλωσε ότι έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο.
Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη Γεώργιο Θεόδωρο προς εισήγηση του θέματος ο οποίος είπε ότι ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δήμου μας να παραστεί και να τιμήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της προστάτιδας της Παλαίρου Αγίας Παρασκευής.
Σε ανταπόδοση αυτής της ξεχωριστής τιμής για τον Δήμο μας και τιμώντας τον για την μεγάλη προσφορά και συνδρομή στον Δημόσιο Βίο της Χώρας, στην Επιστήμη, την Πνευματική ζωή, την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Θεσμών, προτείνουμε την ανακήρυξη του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Ακτίου-Βόνιτσας και την απονομή τιμητικού Μεταλλίου, σε ένδειξη Ύψιστης Τιμής.
Η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου ως "Επίτιμου Δημότη Ακτίου-Βόνιτσας" θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή που θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Λαΐς» στη Βόνιτσα.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση κατά την οποία ακούστηκαν διάφορες απόψεις από Δημοτικούς Συμβούλους, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 (επί παρόντων 23 Δημοτικών Συμβούλων).
Κατά πλειοψηφία Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι - Ανακηρύσσει τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, «Επίτιμο Δημότη Ακτίου-Βόνιτσας», σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Λαΐς» στη Βόνιτσα, στις 26 Ιουλίου 2018. - Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο-Θεόδωρο Αποστολάκη να προβεί στις σχετικές διαδικασίες για την τελετή ανακήρυξης του κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως Επίτιμου Δημότη Ακτίου-Βόνιτσας. - Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεροκωστόπουλος Κωνσταντίνος, Γούδας Μιχαήλ, Κασόλας Αθανάσιος και Μπουμπούλη-Φραγκογιάννη Αφροδίτη. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 130/2018. Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
 Ακολουθούν υπογραφές Ακριβές αντίγραφο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------
Πως και πότε εκλέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος  Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στις 18 Φεβρουαρίου 2015 εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας απο την Βουλή των Ελλήνων, με την λήξη της Θητείας του Κάρολου Παπούλια και πρότασης  της κυβέρνησης Συριζα -ΑΝΕλ και στήριξη ΝΔ.
Στους 295 ψηφίσαντες, ο κ. Παυλόπουλος έλαβε 233 θετικές ψήφους (147 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 73 από τη Νέα Δημοκρατία και 13 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες), περισσότερες από τις 180 που χρειάζονταν κατά την τέταρτη ψηφοφορία για να αναδειχτεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 30 βουλευτές, (17 από το Ποτάμι και 13 από το ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο. 32 βουλευτές (17 από τη Χρυσή Αυγή και 15 από το ΚΚΕ) ψήφισαν «παρών» και 5 βουλευτές ήταν απόντες.

Προκόπιος Παυλόπουλος

Ο Προκόπιος Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Το 1968 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποίαν αποφοίτησε με άριστα το 1973. Συνέχισε, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τις σπουδές του στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1974 έλαβε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Δημόσιο Δίκαιο (DEA de Droit Public) και το 1977 αναγορεύθηκε με άριστα διδάκτωρ (Doctorat d’ État). Το 1982 εξελέγη και ακολούθως διορίσθηκε Εντεταλμένος Υφηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και, μετά από διαδοχικές κρίσεις στις βαθμίδες του Επίκουρου Καθηγητή (1983) και του Αναπληρωτή Καθηγητή (1985), εξελέγη Καθηγητής της ίδιας Σχολής το 1989. Επιπροσθέτως, δίδαξε και διεξήγαγε έρευνα ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris II (1986).
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ο Προκόπιος Παυλόπουλος υπήρξε ενεργός πολιτικός, αρχής γενομένης από το 1974-1975, κατά την άσκηση καθηκόντων Γραμματέα του πρώτου (προσωρινού) Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινόπουλου. Διετέλεσε μέλος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ξ. Ζολώτα (1989-1990), στην οποίαν μετείχε ως Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας, αρμόδιος για τα ΜΜΕ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Το 1990 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Νομικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1995. Μεταξύ 1995 και 1996 ήταν Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Το 1996 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ως το 2000 άσκησε καθήκοντα Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Από το 2000 ως το 2014 εκλεγόταν συνεχώς Βουλευτής Α΄ Αθηνών. Από το 2000 έως το 2004 ήταν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ 2004-2009 διετέλεσε, αδιαλείπτως, Υπουργός Εσωτερικών στις Κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή, με την ενιαία μορφή που είχε τότε το Υπουργείο αυτό. Στις 18 Φεβρουαρίου του 2015 εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πλειοψηφία 233 ψήφων επί 300.

Τα στοιχεία είναι από τα πρακτικά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και το site της προεδρίας της Δημοκρατίας 

Ευάγγελος Κουτιβής 
google page rank