Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά από τον Ευάγγελο Κουτιβή για τα μυστήρια στα εξωκλήσια της Αιτωλοακαρνανίας (Αγίου Νεκταρίου στο νησάκι της Κουκουμίτσας στην Βόνιτσα)

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑΣ 
Σεβασμιότατε, 
αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας γραπτώς για ένα θέμα που συχνά πυκνά γίνεται αντικείμενο συζητήσεων, με κεντρικό θέμα την τοπική μας Εκκλησία. 
Η ιερά μας Μητρόπολη είναι διακοσμημένη με υπέρλαμπρους ναούς και με πολλά παρεκκλήσια, πράγμα που φανερώνει την ευλάβεια των πιστών της περιοχής μας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε η Αιτωλοακαρνανία μας να αντέξει τον τούρκικο ζυγό αν δεν είχαν οι Αιτωλοακαρνάνες βαθιά πίστη στον Θεό. 

Ήμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και αισθανόμαστε ευλογημένοι από τον Θεό που στο πηδάλιο της τοπικής εκκλησίας εδώ και 13 περίπου χρόνια βρίσκεστε εσείς Σεβασμιότατε. Λυπούμεθα πολλές φορές όταν γίνεστε στόχος επιτηδευμένων επιθέσεων χωρίς πραγματικό λόγο. 

Μην φανούμε κόλακες , αλλά θέλουμε να γνωρίζετε ότι μαζί με τους κληρικούς, έχετε και εμάς τους απλούς λαϊκούς που σας νοιαζόμαστε. 

Σεβασμιότατε μη θέλοντας να σας σπαταλούμε τον πολύτιμο χρόνο σας, επιτρέψατε μας να σας γνωστοποιήσουμε μια κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Βόνιτσας και είναι όπως σας προείπαμε θέμα πολλών συζητήσεων. 
Η Βόνιτσα συνορεύει με την Λευκάδα. Η πρόσβαση είναι εύκολη και η απόσταση μικρή. 
Δυστυχώς υπάρχει η λανθασμένη για κάποιους αντίληψη, για άλλους όχι, χάριν μιας ευαισθησίας ή ενός ρομαντισμού που δεν συνάδει με τα ορθόδοξα ήθη, να προσέρχονται νέα ζευγάρια και να τελούν τον Γάμο τους στη γειτονική Μητρόπολη Λευκάδος σε μικρά παρεκκλήσια, αφού στην δική μας Μητρόπολη δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμων σε αυτά. 
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα 1ον να μαραζώνει κάπως η ήδη μαραζωμένη τοπική αγορά. 
2ον να συνδέονται τα πρόσωπα αυτά με την Λευκάδα και να τελούν εκεί και τις βαπτίσεις των παιδιών τους. 
3ον δεν δεχόμαστε σε καμιά των περιπτώσεων για το θέμα αυτό να εξαντλείται η αυστηρότητα των ανθρώπων στο πρόσωπο σας. 
Σεβασμιότατε, σας παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε την απόφασή σας που αφορά στην τέλεση γάμων στα παρεκκλήσια της περιοχής μας, η σε μερικά από αυτά που πληρούν τους όρους, καθώς πολλά, νεαρά ιδιαιτέρως, ζευγάρια προτιμούν μια λιτή και απέριττη τελετή στο ταπεινό εξωκκλήσι, παρά ένα κοσμικό, πανάκριβο γάμο ή ακόμη χειρότερα μία γραφειοκρατική, απρόσωπη διαδικασία στο δημαρχείο. 
Επίσης παρακαλώ να συνυπολογίσετε ότι κρατικοί οργανισμοί όπως το (ΤΑΙΠΕΔ) έχουν θέσει ως στόχο την απόκτηση και ιδιωτική εκμετάλλευση πολλές περιοχές, ανάμεσά τους το νησάκι της Κουκουμίτσας στην Βόνιτσα που πάνω της είναι χτισμένο το γραφικό ξωκλήσι μας, του Αγίου Νεκταρίου, αν επιτραπούν τα Μυστήρια όπως και του γάμου ο κόσμος της περιοχής μας θα είναι δίπλα μας και όχι απέναντι και θα έχουμε καθολική αντίδραση των κατοίκων και των αρχών της περιοχής μας και όταν έρθει η ώρα, θα πουν όχι στο ξεπούλημα. 
 Σεβασμιότατε, η απόφαση και θέλησή σας για εμάς θα είναι πάντα αντικείμενο υπακοής. Προσβλέποντες στην πατρική σας αγάπη και ασπαζόμενοι το χέρι σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Πάντα με σεβασμό

Ευάγγελος Κουτιβής 
Τηλ. 6945591871 
mail: ekoutibes@gmail.com
google page rank