Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Καιρός: Νέο βαρομετρικό χαμηλό με βροχές, χαλάζι και σκόνη «σκεπάζει» από ώρα σε ώρα τη χώρα


Απανωτά είναι τα «χτυπήματα» του καιρού, καθώς μετά τον «Φοίβο» που σάρωσε τις προηγούμενες μέρες την Ελλάδα και προκάλεσε πολλά προβλήματα, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό έρχεται από τα δυτικά και αναμένεται το επόμενο τριήμερο να «χτυπήσει» τη χώρα.

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στην Κέρκυρα και στη δυτική Ελλάδα και σε όλο το Ιόνιο μέχρι την Καλαμάτα.
Τα φαινόμενα μάλιστα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα, κεντρικά και βόρεια.
Την Τρίτη αναμένονται ακόμα πιο ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα και πιο ήπια φαινόμενα στον κορμό της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι νοτιάδες εντάσεως 7 – 8 μποφόρ που θα πνέουν στα πελάγη θα φέρουν και αφρικανική σκόνη. Βέβαια, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να πέσουν χιόνια και στον κορμό κυρίως της Πίνδου από τα 1.200 μέτρα.
Το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα Δωδεκάνησα, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά. Ωστόσο, από το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές από τα δυτικά.
google page rank