Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ανδρέας Μακρυπίδης: « Η Εθνική Τράπεζα από «η μεγάλη μας φίλη» χθες, έγινε «η μεγάλη πολέμιος» για την περιοχή μας σήμερα.»

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του συλλόγου Αστακιωτών στη Αθήνα προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στην απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα της στον Αστακό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρώην Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους τις κινητοποιήσεις των δημοτών.
Στην παρέμβαση του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στον Αστακό είναι μια άστοχη απόφαση, μια απαράδεκτη κίνηση,μια αντιαναπτυξιακή ενέργεια,και μια αντικοινωνική συμπεριφορά όχι μόνο για τους κατοίκους του Αστακού αλλά και όλους τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου.
Στερεί από την περιοχή τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα υπάρξουν στο εγγύς μέλλον για όλες τις παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα η άμεσα με την μεγάλη υποδομή-το λιμάνι του Πλατύγιαλου – που αποτελεί την αναπτυξιακή «ναυαρχίδα» όχι μόνο για το Αστακό και τον δήμο Ξηρομέρου αλλά και για όλη την Δυτική Ελλάδα.
Επίσης θα επηρεάσει αρνητικά και άλλες δραστηριότητες στην αλιεία,τον τουρισμό, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο στο γεωργικό όσο και στον κτηνοτροφικό πρωτογενή τομέα της παραγωγικής δραστηριότητας .

Η ενέργεια αυτή της ΕΤΕ , πέραν των παραπάνω,είναι και κοινωνικά ανάλγητη γιατί επιφέρει πρόσθετα προβλήματα ,δυσκολίες και αδυναμίες κυρία στους μεσήλικες και συνταξιούχους κατοίκους της περιοχής που θα αδυνατούν να εξυπηρετηθούν για τις τρέχουσες τραπεζικές τους συναλλαγές.

Πρότεινε να υπάρξει πίεση πολιτική στους αρμόδιους υπουργούς που εποπτεύουν το τραπεζικό σύστημα αλλά και στη κυβέρνηση συνολικά που μένει αδιάφορη παραβλέποντας τις ευθύνες της καθότι το κράτος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας και ως εκ τούτου ορίζει και την διοίκηση της.

Επίσης πρότεινε στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε ανεύρεσης και παραχώρηση χώρου και να προτείνει στην ΕΤΕ την στέγαση του υποκαταστήματος αφαιρώντας της συγχρόνως το ψευτοεπιχείρημα εκ μέρους της Τράπεζας περί δήθεν αυξημένο λειτουργικό κόστος .

Τελειώνοντας είπε οτι η εμμονή εκ μέρους της διοίκησης της Τράπεζας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της στο Αστακό οι κάτοικοι της περιοχής θα θεωρούν ότι η ΕΤΕ μετέτρεψε το,για χρόνια,σλόγκαν «η μεγάλη σας φίλη» σε « μεγάλη μας πολέμιος».
google page rank