Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Εφιάλτης από εφορία, ταμεία και τράπεζες-Χιονοστιβάδα κατασχέσεων

Ο εφιάλτης για εκατομμύρια Ελληνες παραμονεύει. Μετά την 1η Μαΐου σπίτια, οικόπεδα και αυτοκίνητα θα βγαίνουν στο «σφυρί» για χρέη σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά, ακόμα και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, εφόσον ο οφειλέτης δεν μπορεί ή δεν θέλει να ενταχθεί στην αυστηρή ρύθμιση που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση. Και όπως έλεγε στον eretikos.gr αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας «από την 1η Μαΐου και μετά τίποτα δεν προστατεύεται».
Υπενθυμίζεται ότι η προστασία που υπάρχει σήμερα για την πρώτη κατοικία λήγει στις 30 Απριλίου. Η κυβέρνηση σχεδιάζει και θα προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή τον πτωχευτικό κώδικα των νοικοκυριών που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η μεγάλη διαφορά με το ισχύον σύστημα είναι ότι θα συμπεριλάβει το σύνολο των χρεών του νοικοκυριού και όχι μόνο τις οφειλές προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για το περιεχόμενο του πτωχευτικού κώδικα των ιδιωτών, από την 1η Μαΐου απελευθερώνονται πλήρως οι πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και αν πρόκειται για την πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ανεξαρτήτως εμβαδού και ανεξαρτήτως εισοδημάτων.
Από την ίδια ημερομηνία χάνεται κάθε δικαίωμα προσφυγής για τη λήψη προστασίας των δανειοληπτών, αφού δεν θα ισχύει ο νόμος Κατσέλη, αλλά το νέο πλαίσιο, ένα πτωχευτικό δίκαιο που θα επιτρέπει την πτώχευση ενός φυσικού προσώπου, όπως δηλαδή πτωχεύει σήμερα και μια επιχείρηση, χωρίς όμως πρόβλεψη για την προστασία της περιουσίας του.
Θα εξαιρούνται από το νέο πτωχευτικό δίκαιο τα νοικοκυριά που έχουν κάνει μέχρι τα τέλη Απριλίου αίτηση να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και αυτούς που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και έχουν πάρει προσωρινή ή μόνιμη προστασία από το δικαστήριο.
Τα προαναφερόμενα σημαίνουν ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη σε εφορία, ταμεία, τράπεζες και ΔΕΚΟ θα κατάσχονται και θα βγαίνουν στο “σφυρί”. Ενας πραγματικός εφιάλτης για εκατομμύρια Ελληνες. Αναλογιστείτε πόσοι είναι αν λάβετε υπόψη πως μόνο στην εφορία οι οφειλέτες ήταν τον Δεκέμβριο 4.068.908 ΑΦΜ. Αν προσθέσετε τους οφειλέτες στα ταμεία, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ ελάχιστοι θα πρέπει να είναι οι Ελληνες που δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των κατασχέσεων.
eretikos.gr


google page rank