Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Μεγάλη πρόοδος στις έρευνες για τη δράστιδα, λέει ο δικηγόρος της 34χρονης

Σφίγγει ο κλοιός για την μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκο Αλεξανδρή, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της δράστιδας.
Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι δεν αρκούν οι ενδείξεις που υπάρχουν, γι’ αυτό αναμένεται η ταυτοποίηση και η απόδειξη. Ειδικότερα είπε: «Πράγματι έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στις έρευνες και ελπίζουμε όλοι ότι θα μπορέσει η αστυνομία να καταλήξει με βεβαιότητα και να αποδείξει» ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ σημείωσε ότι νομίζει «ότι οι έρευνες είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο και περιμένουμε όλοι την την ταυτοποίηση και την απόδειξη».
«Στην αρχή υπάρχει το σοκ της επίθεσης, αλλά περνώντας ο χρόνος ανασύρει μνήμες και τις μεταφέρει στην αστυνομία» είπε για την 34χρονη. «Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να φθάσει σε ασύλληπτα μονοπάτια που καταστρέφουν ζωές. Εξετάζονται ότι στοιχεία υπάρχουν», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.
«Το δυσκολότερο είναι το μετά. Θα πρέπει να αποκαταστήσει ένα μεγάλος μέρος των βλαβών που έχει υποστεί, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Έχει μακρύ δρόμο», κατέληξε.

«Αυτή είναι η γυναίκα με το βιτριόλι»
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star από τις περιγραφές της άτυχης 34χρονης, προέκυψε η περιγραφή της γυναίκας με το βιτριόλι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, πρόκειται για μια γυναίκα μετρίου αναστήματος με ύψος κοντά στο 1.68. Το χρώμα των μαλλιών της είναι μελί και το μήκος φθάνει μέχρι τον ώμο. Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φορά ζακέτα μέχρι το γόνατο, αθλητικά παπούτσια, ενώ έχει και σακίδιο στην πλάτη. Φορά, όμως, και κασκέτο, ενώ χαρακτηρίζεται αθλητικός τύπος, αδύνατη και κινείται πολύ κοντά στον τόπο της επίθεσης και τη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε.
Οπως αποκάλυψε το Star η εικόνα της γυναίκας δεν είναι άγνωστη στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και μοιάζει με άτομο από το περιβάλλον της 34χρονης που είχαν υποπτευθεί εξ αρχής. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειές της δεν κατάφερε να αποφύγει μία κάμερα ασφαλείας και μόλις «καθαρίσει» η εικόνα από τα ειδικά μηχανήματα, τότε οι αστυνομικοί θα έχουν στα χέρια τους την ταυτότητα της δράστιδος. Δεν είναι ακόμη σαφές, εάν πρόκειται για την φυσική ή την ηθική αυτουργό, αυτή η γυναίκα που βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Τι κατέθεσε ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, η ΕΛΑΣ εξετάζει ενδελεχώς τις μαρτυρίες από πρόσωπα – κλειδιά. Οπως αποκαλύφθηκε, η 34χρονη είχε χωρίσει μόλις τρία 24ωρα πριν την επίθεση εναντίον της με σύντροφό της.
Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star μίλησε στους αστυνομικούς για περιστατικά που έγιναν κατά την περίοδο της καραντίνας και φανερώθηκαν αμέσως μετά την λήξη της. Ο συνήγορος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας δήλωσε στο Star: «Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάποια στοιχεία, τα ερευνούμε και εμείς και η Αστυνομία. Από εκεί και μετά η Ιωάννα έχει πει ότι δεν είχε προηγούμενα με κανέναν και δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί».

Έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου
Την ίδια ώρα, πρέπει να σημειωθεί πως την περασμένη Δευτέρα (25.05) οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της 34χρονης είχαν προβεί σε αίτημα άρση τηλεφωνικού απορρήτου και χθες έλαβαν τη σχετική εισαγγελική έγκριση.
Πλέον, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στην 34χρονη, σε συνδυασμό με τη συστηματική μελέτη των καμερών ασφαλείας από τη γύρο περιοχή που εκτυλίχθηκε το περιστατικό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν συχνές επαφές, να ανασύρουν ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ηδη έχουν προβεί σε μία «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση.
Από την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι μέχρι και σήμερα, οι Αρχές έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της δράστιδος και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο ΙΧ. Την ίδια ώρα, μελετάται και η «διαδρομή» του καυστικού υγρού προκειμένου να ανακαλυφθεί τυχόν πρόσφατη αγορά από συγκεκριμένο σημείο. Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ δεν αποκλείει βέβαια το ενδεχόμενο η δράστιδα να προμηθεύτηκε τις πρώτες ύλες και μέσω διαδικτύου να προέβη στην παρασκευή του.

Πηγή: iefimerida.gr


google page rank