Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Συνεχίζεται το έργο της αστικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου


 Το έργο ξεκίνησε πριν 15 μήνες περίπου από τον δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, με την ονομασία «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ (ΠΑΛΑΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΟΔΩΝ ΠΑΛΑΙΡΟΥ)»
Οι εργασίες συνεχίζονται αφού το παραλιακό μέτωπο στην παραλία από την πλατεία έως την Ταβέρνα Άννα προς Μύτικα  σχεδόν τελείωσε αποξηλώθηκε ο παλιός δρόμος ασφάλτου και σκυροδέματος και αντικαταστάθηκε με κυβόλιθους και πλησιάζει στο τέλος του.
Επίσης το ίδιο έγινε και στους κάθετους δρόμους της παραλίας και τελειώνει τώρα μέχρι το φούρνο του Στάχτιαρη. 
Με την αντικατάσταση οδοστρώματος δόθηκε ένα πιο φιλικό ύφος προς την αρχιτεκτονική της πόλης ενώ συνάμα συμβάλει στην ηπιότερη κίνηση οχημάτων επί των δρόμων το οποίο είναι το ζητούμενο εντός πόλης Παλαίρου και ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έντονο το τουριστικό στοιχείο. 
Έγινε αντικατάσταση στύλων μετά φωτιστικών σωμάτων με νέα προηγμένης τεχνολογίας (LED), πέραν της αισθητικής και για εξοικονόμηση ενέργειας. (Ξεπεράστηκε το περσινό καλοκαιρινό πρόβλημα που όλη η παραλία μπροστά από τις ταβέρνες ήταν στο σκοτάδι.) 
Η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση των επισκεπτών και των τουριστών δεν έχουν γίνει ακόμα. 
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν στο ποσό των 696.000,00 € περίπου. 
Ευχαριστημένοι δείχνουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες στην κεντρική παραλία της Παλαίρου από την υλοποίηση του έργου του κεντρικού παραλιακού δρόμου.. 
Χρειάστηκε υπομονή μεν καθώς το έργο ξεκίνησε κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν το 2019 το οποίο δυσκόλεψε την λειτουργία των καταστημάτων και ο δρόμος έμεινε χωρίς φωτισμό για αρκετούς μήνες.. 
Αλλά τέλος καλό όλα καλά καθώς έγινε ένα βήμα μπροστά στην παραλιακή της Παλαίρου. 
Δείτε τις φωτο από το αρχείο μας κατα την διάρκεια των εργασιών αλλά και την σημερινή κατάσταση του έργου. 





















ΣΗΜΕΡΑ

















ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank