Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Το φονικό στο Πλέτενμπεργκ και η σύλληψη στην Αμφιλοχία- μια συγκλονιστική υπόθεση





Η κοινή γνώμη της Αιτωλοακαρνανίας σοκαρίστηκε προ ημερών (29η Απριλίου) όταν έγινε γνωστή η είδηση του εντοπισμού στην Αμφιλοχία ενός 69χρονου άνδρα που φέρεται να δολοφόνησε μια γυναίκα πριν 31χρόνια στη Γερμανία.\
Ο άνδρας αυτός εντοπίστηκε μετά από ένα τυχαίο γεγονός καθώς αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μετά από πτώση στο σπίτι του και καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία έκτοτε παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Είναι βέβαια φρουρούμενος καθώς τυπικά συνελήφθη και αν η κατάσταση της υγείας του βελτιωθεί προβλέπεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της έκδοσης του στη Γερμανία καθώς εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα.
Η ιστορία του όμως δεν σόκαρε μόνο την Αμφιλοχία όπου διέμενε μόλις τέσσερις μήνες αλλά και άλλες όμορες περιοχές της χώρας όπου ξύπνησαν μνήμες. Στην Πρέβεζα από χωριό της οποίας κατάγεται, την Άρτα όπου έχει οικογενειακούς δεσμούς αλλά και τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας απ΄ όπου καταγόταν η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, που φέρεται να δολοφόνησε ο 69χρονος.
Η υπόθεση όμως ξύπνησε μνήμες και στο Πλέτενμπεργκ, πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας όπου συνέβη το φονικό τον Απρίλιο του 1989. Ο τύπος της πόλης αυτής μάλιστα φιλοξενεί τις τελευταίες ημέρες εκτενή αφιερώματα-και πρωτοσέλιδα- για την υπόθεση αυτή και τον τραγικό θάνατο της 25χρονης Γαρυφαλλιάς οι οικείοι της οποίας δεν σταματούν να ζητούν δικαίωση.
Ο τόπος του φονικού
Οι πτυχές του φονικού αναφέρονται στα δημοσιεύματα την ώρα που διάφορες μαρτυρίες για το βίο και την πολιτεία του φερόμενου ως δράστη έρχονται στα μέσα ενημέρωσης. Μιλώντας σε εφημερίδα του Πλέτενμπεργκ ο Γρηγόριος Αλεξίου, αδερφός της δολοφονηθείσας, αναφέρει πως «η εμπειρία ήταν τραυματική».

Ο δράστης, Σπύρος K., είχε πυροβολήσει συνολικά οκτώ φορές μέσω των παραθύρων του Opel Kadett την 25χρονη. “Νομίζω ότι ήθελε απλώς να του πει ότι τον απέρριψε επειδή ήταν παντρεμένος “, λέει ο αδελφός, ο οποίος περιγράφει την αδερφή του ως “αφοσιωμένη σύζυγο και στοργική μητέρα”. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, για το οποίο ο δράστης δεν είχε άδεια, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Ο άντρας εξαφανίστηκε αμέσως μετά την δολοφονία.

“Πιστεύουμε ότι είναι καλό που έχει βρεθεί τώρα και ελπίζουμε ότι θα δικαστεί τώρα στη Γερμανία και ότι θα λάβει την δίκαιη ποινή του”, δήλωσε ο κ. Αλεξίου, ο οποίος γύρισε την πλάτη του στην πόλη Πλέτενμπεργκ στα τέλη της δεκαετίας του μετακομίζοντας στη Στουτγάρδη όπου ζει και εργάζεται. «Είναι περίεργο να επιστρέφεις στο Plettenberg. Επειδή η δολοφονία της αδερφής μου είναι πάντα συνδεδεμένη με αυτήν την πόλη για μένα », κατέληξε ο Γρηγόριος Αλεξίου.

Δείτε τα δημοσιεύματα:


google page rank