Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ματούλα Κυρίκου Καραούλη: Κλείνει το Δημόσιο ΙΕΚ της Βόνιτσας..Γιατί;;;;;

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb  η Ματούλα Κυρίκου Καραούλη αναφέρει: 
Γιατί προτρέπουμε τα παιδιά να σπουδάσουν εκτός περιοχής σε άλλο δημόσιο ΙΕΚ την ίδια ειδικότητα που υπήρχε και στην περιοχή της Βόνιτσας με αποτέλεσμα αυτή του χρόνου να μην υφίσταται λόγω μη ζήτησης , αφού προτρεπαμε τα παιδιά να δηλώσουν άλλες περιοχές. Και επειδή μου αρέσει να μιλάω κοφτά χωρίς γλυκανάλατα πέπλα θα αναφερθώ χαρακτηριστικά στην ειδικότητα μαγειρικής που είχαμε! Και ενώ είχε ζήτηση και κόσμο από Λευκάδα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Αμφιλοχία , Κατούνα . 
Ξαφνικά δεν έχει ζήτηση ! το τμήμα κλείνει και μεταφέρεται στη Λευκάδα!!!!!!!!! 
Δεν έχω κάτι με το νησί ή με οποιαδήποτε άλλη περιοχή ίσα ίσα φέρθηκαν έξυπνα και έκαναν τη δουλειά τους. Καλώ όλους μας να πάρουμε θέση και να βάλουμε πλάτες για να μη χαθεί κάτι που μόνο καλό προσέφερε στα παιδιά και την περιοχή μας. 
Πολλοί νέοι από το να κάθονται επέλεξαν να σπουδάσουν . 
Άλλοι επέλεξαν ένα νέο αντικείμενο διαφορετικό από εκείνο του πρωτογενή τομέα που αποτελεί οικονομική βάση μεγάλου μέρους της περιοχής. 
Πολλοί νέοι πτυχιούχοι ανέλαβαν (όσο τους το επέτρεπαν....) να διδάσκουν κάποιες ώρες την εβδομάδα βγάζοντας ένα μικρό χαρτζιλίκι με μια δημιουργική απασχόληση και έρευνα. 
ΟΧΙ στο κλείσιμο του Δημοσίου ΙΕΚ Βόνιτσας. Ήταν ένα από τα πιο άσχημα νέα της μέρας... 
Εύχομαι να ναι παραπληροφόρηση...
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ 
Εικόνες από τις ιστοσελίδες των δημοσίων ΙΕΚ της χώρας. 

Η σελίδα με το σφάλμα στο άνοιγμα της είναι από το δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας. 
Ναι ναι στην αρχική σελίδα δε θα βρείτε τις φετινές ειδικότητες , διότι πολύ απλά το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας αποτελεί παρελθόν από την περιοχή και το νομό μας. 
Αλήθεια γιατί δεν μίλησε καποιος; 
Γιατί δε φώναξε κάποιος; 
Γιατί δε μας ενημέρωσε κάποιος , ώστε να κινητοποιηθούμε και να βοηθήσουμε αν εκείνος ο κάποιος είχε βεβαρυμένο πρόγραμμα ή δεν είχε τη δύναμη να κάνει κάτι προκειμένου να το κρατήσουμε! 
Αν αγαπάμε τη Βόνιτσα, αν θελουμε να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει ας ενωθούμε και να κάνουμε κάτι! Εδώ δε χρειάζονται αποστάσεις λόγω πανδημίας. Άλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη πανδημία από την αδυναμία και τον πνευματικό λήθαργο.
Κοινοποίηση 
google page rank