Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Έκλεψαν την καμπάνα από το εξωκλήσι του Αϊ Γιώργη…

Ιερόσυλοι διέρρηξαν το εξωκλήσι του Αϊ Γιώργη στα Καλύβια Αγρινίου, πιθανότατα παραμονές της Πρωτοχρονιάς και πήραν την καμπάνα από το ιστορικό εκκλησάκι! Χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, οι ασυνείδητοι δράστες αφού έσπασαν την κλειδαριά της εξώπορτας, έκοψαν με ειδικό κόφτη την αλυσίδα που συγκρατούσε την καμπάνα και την κατέβασαν. Στη συνέχεια διέρρηξαν το εσωτερικό του ναού και αφαίρεσαν τα μανουάλια, τα κηροπήγια και άλλα σιδερένια αντικείμενα. Ευτυχώς δεν κλάπηκαν οι ιερές εικόνες αγίων που είναι τοποθετημένες στο παλιό ξύλινο τέμπλο. 
Η διάρρηξη του ναού έγινε αντιληπτή από κάτοικο της περιοχής 2-3 ημέρες μετά το συμβάν και αμέσως ενημερώθηκε ο ιερέας του χωριού μας και οι επίτροποι της εκκλησίας. Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του για το θέαμα που αντίκριζε, αφού τα αντικείμενα που έλειπαν ήταν πολλά, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να διεξαγάγει τις σχετικές έρευνες και ταυτόχρονα κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων. 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα κλοπιμαία τα οποία συνήθως προορίζονται για την βιομηχανία μετάλλου, από τους αδίστακτους ιερόσυλους. Το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί διαρρήξεις και κλοπές σε ναούς της γύρω περιοχής κάτι που δείχνει την θρασύτητα των ομάδων δραστών που παραμένουν ασύλληπτοι. - Επίσης νέα διάρρηξη από αγνώστους σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες σε αγροικία χωριανού μας κοντά στον γέφυρα του Αχελώου. 
Οι δράστες ρήμαξαν κυριολεκτικά το σπίτι, αφού πήραν 600 λίτρα ελαιολάδου, 6 πρόβατα, ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά σκεύη και εργαλεία. Η αστυνομία ερευνά το συμβάν, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί στην περιοχή μας πολλές κλοπές σε σπίτια, σε αποθήκες, σε αγροτικά μηχανήματα από τα οποία παίρνουν τα καύσιμα, αλλά και κλοπές πορτοκαλιών από τα περιβόλια!

kalyvia.gr

google page rank