Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Εορτασμός του προστάτου και πολιούχου της πόλεώς μας Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Μεγάλου



Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθηκε και εφέτος ο πολιούχος και προστάτης της πόλεώς μας Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγιού Νικολάου Βαρσών Πανοσ. Αρχιμ. π. Μελχισεδέκ Γαλάνη και ομιλούντος του Προτωσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφανίου Καραγεώργου, τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Την Κυριώνυμον ημέρα τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και ομιλούντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Πανοσ. Αρχιμ. π. Μελχισεδέκ
Γαλάνη τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής μας. 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου και της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική οδό της πόλεώς μας.
Τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη μας ο αξιότιμος κύριος Βουλευτής Κων/νος Μπαρπαρούσης, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης κ. Νικόλαος Σολδάτος, αντιδήμαρχοι της περιοχής καθώς και Πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων, όπως επίσης και ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του σε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν την πανήγυρη μας. 
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντηνείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, ο οποίος έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής στην Ενορία μας, τον σεπτό ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο οποίος προέστει της υποδοχής της Τιμίας Κάρας αλλά και του Πανηγυρικού Εσπερινού. Όλως ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών και λείαν αγαπητό αδερφό Πανοσ. Αρχιμ. π. Μελχισεδέκ Γαλάνη, ο οποίος μας έφερε την Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και τους, Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Ιωάννη Καραγιάννη στρατιωτικό ιερέα, καθώς και τον Ιερολ. π. Μελέτιο Μπουγά διάκονο της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Αμερικής.
Ευχόμαστε, έτη πολλά ευλογημένα κατά πάντα και οι Άγιοί μας να είναι βοήθεια σε όλους.





















agiosathanasioskatounas
google page rank