Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κοροϊδία με τους "άμισθους αντιδημάρχους"


Μόνο στα χαρτιά όπως φαίνεται ισχύει ο θεσμός του "άμισθου αντιδημάρχου", αφού όπως προκύπτει τουλάχιστον στους περισσότερους δήμους της Αιτωλ/νίας, οι δήμαρχοι έχουν επιλέξει είτε δημοσίους υπαλλήλους, είτε συνταξιούχους, που θα πληρώνονται κανονικά, αν και "άμισθοι"...

Γι αυτό σε δήμους όπως  η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, η Αμφιλοχία κλπ, οι σχετικές ανακοινώσεις είναι "προσεκτικές' και δεν γίνεται λόγος για άμισθους αντιδημάρχους, αφού ο δήμαρχοι έχουν τοποθετήσει σε αυτές τις θέσεις άτομα, που θα πληρώνονται κανονικά,  ως δημόσιοι υπάλληλοι ή ως συνταξιούχοι και μάλιστα η δαπάνη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα επιβαρύνει τα Ταμεία του δήμου!
Για παράδειγμα, οι δυο "άμισθοι" αντιδήμαρχοι του Μεσολογγίου, είναι οι κ. Μαστρανδρεου και Σπανός, που είναι και οι δυο δημόσιοι υπάλληλοι σε ΟΕΚ και ΔΕΗ αντίστοιχα και θα τους καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί τους.
Στον δήμο Ξηρομέρου, που μπήκε και στη διαδικασία να ανακοινώσει ποιοι θα είναι άμισθοι και ποιοι έμμισθοι (στις δυο έμμισθες θέσεις, είναι και η σύζυγος του δημάρχου!), οι "άμισθοι" αντιδήμαρχοι είναι οι κ. Μαγγίνας και Ταμπάκης, που είναι συνταξιούχοι και  θα πληρώνονται τις συντάξεις τους.
Στην Αμφιλοχία, οι "άμισθοι" αντιδήμαρχοι είναι επίσης δημόσιοι υπάλληλοι, ο κ. Παπούλιας και ο κ. Κακαρούνας, στον ΟΤΕ και το νοσοκομείο του Αγρινίου αντίστοιχα!
Και στη Ναύπακτο ισχύει επίσης κάτι ανάλογο, αφού οι κ. Καραλής και Σταυρόπουλος είναι επίσης συνταξιούχοι.
Η μεγάλη κοροϊδία έγκειται στο γεγονός, ότι οι "άμισθοι" αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο πληρώνονται κανονικά, αλλά η αμοιβή τους ως υπαλλήλων ή ως συνταξιούχων θα γίνεται από τα ταμεία του δήμου και όχι από τις υπηρεσίες τους! Μάλιστα εάν η σύνταξη ή ο μισθός τους, είναι μεγαλύτερος από του αντιδημάρχου η επιβάρυνση του δήμου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και από αυτή της αντιμισθίας του αντιδημάρχου!
Προφανώς, τόσο ο νομοθέτης, όσο και οι περισσότεροι δήμαρχοι, με αυτό το "εφεύρημα"  ρίχνουν "στάχτη στα ματιά" των πολιτών, περί δήθεν εξοικονόμησης πόρων και "εθελοντών αυτοδιοικητικών".
Όπως προκύπτει από την μικρή αυτή έρευνα, μόνο στο Αγρίνιο, έχουν οριστεί πραγματικά άμισθοι αντιδήμαρχοι, αφού πρόκειται και στις τέσσερις περιπτώσεις (Ράπτης, Τζαμαλής, Παπαϊωάννου και Παπαθανάσης) για ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν θα επιβαρύνουν τα ταμεία του Δήμου, αλλά τον... εαυτό τους με την ενασχόληση τους στις θέσεις ευθύνης που έχουν αναλάβει.
Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα, για να σταματήσει η κοροϊδία, είναι να αλλάξει η σχετική πρόβλεψη του νομοθέτη και είτε να επανέλθει το παλιό καθεστώς, είτε ο "άμισθος"  να είναι πραγματικά άμισθος..
Π.Η.Τ.
Eφημερίδα "Γεγονός"
agriniopress

google page rank